TOP
Reportatges
La mostra 'Road to Synesthesia' permaneixerà exposta fins l'11 de setembre

La inauguració de ‘Road to Synesthesia’, una festa de la música

Dissabte passat al capvespre es va celebrar la inauguració de la mostra ‘Road to Synesthesia’, del fotògraf Joan F. Ribas, a la sala d’exposicions de l’Auditori Caló de s’Oli. L’esdeveniment va rebre una assistència massiva de públic, entre el qual es trobaven gran part dels músics que apareixen retratats en l’exhibició, que reuneix més de 40 fotografies que l’artista eivissenc ha realitzat a concerts en els últims anys.

El cantant i guitarrista Andy Holdstock, al costat del seu retrat

Va ser una festa en honor als músics amb tota contundència, on va córrer el cava, la cervesa i la bona música, que va punxar des de la taula de mescles el dj Ric Jazzbo. L’entrada a l’exposició ja resultava impactant, gràcies a una enorme fotografia de dos metres del músic d’Uncle Sal Francis Fastfingers. En ella se’l veu emergint a l’escenari entre una boira de gel sec, amb un rictus tan impertorbable que ningú voldria creuar-se amb ell en un carreró fosc. Aquesta imatge ja ha motivat que se’l bategi com “el baixista de l’avern” i ell, amb molta sorna, va romandre una bona estona al costat de l’entrada a la sala, rebent al públic que anava arribant amb un “benvinguts a la meua exposició”.

Joan F. Ribas i Francis Fastfingers, “el baixista de l’avern”

La banda Uncle Sal, de fet, va estar gairebé al complet, ja que també van assistir Soulman Sal, acompanyat de Laura Delgado; Ferran Nogués, al costat de Laura Amengual, i Fernando Banker, amb Cristina de la Fuente. Tots ells també són protagonistes als panells de la mostra. Va faltar el bateria Artimus Gabe, que no va poder assistir per causes de força major.

Paula Giselle, José David Cruz, Javi Roig, Joan F. Ribas i Carlos Lemmi

També va desfilar per Caló de s’Oli el guitarrista de Fuel Pressure Regulator, Andy Holdstock, que va gaudir intensament amb l’exposició, reiterant en diverses ocasions que era una meravella amb el seu castellà macarrònic, inintel·ligible a vegades, que l’han convertit en un dels personatges més simpàtics del gremi. A Javi Roig, el bateria de la banda, l’acompanyava la seva núvia Paula Giselle. En la foto de la mostra apareix extenuat i xopat, com si hagués corregut una marató, tocant a la Station en el dia més calorós de tota la seua vida.

Andy Holdstock i P. J. González

Per altra banda, el bateria P. J. González, en veure la seua foto va dir que semblava estar provocant una ruptura a Matrix a cop de baqueta, pel moviment brutal i les ones que expressa la fotografia de Joan. Va aparèixer amb la seua companya Amanda Cardona Orloff. José David Cruz, de Vudu Delta, va ser un altre dels que van desfilar per a contemplar el seu retrat i el de la seua companya, Sophie Princic Bel, cantant de WindRose. El bateria de Vudu Delta, Carlos Lemmi, va arribar amb Verónica Suárez. És uns dels retratats per Joan.

Sílvia San, de Posion Ivy, a l’esquerra, i a la dreta, mirant una foto, Dennis Herman

Un dels músics més prestigiosos de l’illa, Dennis Herman, que apareix tocant el dobro, va arribar amb la seua esposa Silvaine. I un dels seus companys a The Moonshine Band, el cantant i guitarrista Seán Mackey, va visitar l’exposició al costat de Sheron. Tampoc s’ho van perdre la parella de jovençans Paco Bobberman i Miriam Martínez, i el periodista Xescu Prats. Paco i Xescu són companys de Joan a l’Associació Cultural Great River Road, on també està P. J. González.

Francis Fastfingers, Javi Roig, Fernando Bunker i Paco Bobberman

L’Ajuntament de Sant Josep, i en concret Gerardo Marín, el tècnic de Cultura, es va ocupar que no faltés de res: coca amb pebreres, altres àgapes i beguda en quantitat, perquè tothom estigués ben hidratat per afrontar l’onada de calor. I per si no hi havia suficient avituallament, Vicent Jordi va irrompre amb un parell de neveres portàtils fins a dalt, al costat de Sílvia San, cantant i guitarrista de Poison Ivy, que també figura al catàleg. Van visitar l’exposició la regidora de Cultura, Cristina Ribas, i el seu fill Joan es va ocupar de passar els canapès entre el públic; la tinenta d’alcalde, Pilar Ribas, i la secretària d’Alcaldia, Marga Planells.

Marga Planells i Pilar Ribas, de l’Ajuntament de Sant Josep

La família de l’autor va gaudir intensament amb l’èxit de Joan. Per allí caminava somrient la seva companya, Sara Lagunas; el seu pare Xicu, amb una salut de ferro amb més de noranta anys, i els seus fills Sergi i Raúl. També la germana Maruja, amb els fills Sonia i Carlos, i el seu marit Juan José, que va contribuir notablement al disseny de l’exposició.

L’autor, amb el seu pare Xicu i els fills Sergi i Raúl

Molts altres músics i amics de Joan, veïns de Cala de Bou, el públic habitual de Can Jordi Blues Station i aficionats a la música en general, també van acudir a gaudir de la mostra.

Andy Holdstock i el cantant i guitarrista Soulman Sal

Alguns artistes, no obstant això, no van poder assistir perquè aquest dia tenien que actuar. Que ningún entri en pànic. Romandrà exposada fins al pròxim 11 de setembre, en l’horari habitual de la sala d’exposicions de l’auditori: les tardes dels dijous, divendres i dissabtes, de 18.30 h a 20.30 h; i els matins dels divendres, dissabtes i diumenges, d’11.00 a 13.30 h. I, per descomptat, sempre que hi hagi esdeveniments a l’auditori o al recinte exterior.

El panell dels músics uruguaians, amb Danilo Martínez Boerr i Martín Burguez. Al fons pot apreciar-se a Vicent ‘Jordi’

Tot aquell que vulgui consultar el catàleg de l’exposició, pot fer-lo a través d’aquest enllaç. En ell apareixen totes les imatges que inclou la mostra.

Des de Sant Josep és Música reiteram la nostra enhorabona a Joan F. Ribas per l’èxit d’aquesta inauguració i el magnífic treball realitzat per a l’exhibició.

Ferran Nogués i Joan F. Ribas, davant la imatge del primer

Seán i Sheron Mackey, amb Andy Holdstock

Sara Lagunas, companya de Joan F. Ribas, xerra amb una altra convidada a l’exposició

Miriam Martínez, Amanda Cardona i Laura Delgado

El dj Ric Jazzbo, en una imatge feta per Mohamed Chendri

L’exposició inclou més de 40 fotografies realitzades en escenaris de l’illa i de fora

Gerardo Marín, de l’Ajuntament de Sant Josep, es va preocupar que no faltés de res

Amics, família, veïns i músics es van congregar a la inauguració

Cristina de la Fuente, davant els retrats de Sophie Princic Bel, Artimus Gabe i Soulman Sal

Un altre moment de la inauguració, que va ser un punt de trobada del sector musical de l’illa

Andy Holdstock i José David Cruz

Amanda Cardona Orloff, enfront d’una imatge de Pedro H. Lucky Dados

Cristina de la Fuente i Miriam Martínez

DESCÀRREGA AQUÍ EL CATÀLEG DE L’EXPOSICIÓ EN PDF