TOP

Els gallecs The Bo Derek’s llancen un nou videoclip rodat a Sant Josep

La famosa banda gallega The Bo Derek’s, liderada pel gran Oscar Avendaño (ex Siniestro Total) i triomfadora en la III edició del Rock Island Festival, que es va celebrar a Caló de s’Oli a l’abril de 2022, ha llançat un nou videoclip rodat en el municipi de Sant Josep. Aquest treball serveix per promocionar ‘Cool Cool Baby’, un dels principals singles del seu nou disc, Porca Miseria, que es publica oficialment el pròxim 4 de setembre.

El videoclip l’ha produït l’Associació Cultural Great River Road, també domiciliada a Sant Josep de sa Talaia, i es va rodar a l’octubre de 2022 al Romeo’s Motel & Diner (Cala de Bou), gràcies a la col·laboració de Diego Calvo i Concept Hotel Group. En el vídeo intervé el propi Avendaño, al costat dels dos altres integrants de la banda, Jorge Lorre (baix) i Rufus El Guarro (bateria), i l’actriu local Esperança Llorenç, que també forma part de Pageses Emprenyades i del Grup de Teatre des Cubells.

Making Off ‘Cool Cool Baby’ (The Bo Derek’s). Foto: Joan F. Ribas

La peça musical està rodada en clau de comèdia i segueix la lletra de la cançó i els intents d’Oscar Avendaño de conquistar a una al·lota intel·lectual (Esperança Llorens). Tot el rodatge transcorre a les habitacions i zones comunes del Romeo’s, que ofereixen un marc vintage perfecte per aquest grup de rock and roll “old school”, com el defineixen els seus integrants.

El guió del vídeo és obra de Javier Sánchez i Paco Bobberman, i la direcció, gravació i muntatge va ser a càrrec de Tambor Films. També van col·laborar Laura Benítez (vestuari), Laura Gutiérrez (maquillatge i perruqueria), Eivissa Droneworks (enregistrament amb dron) i el fotògraf Joan F. Ribas (fotografies del making off), tal i com s’indica en els títols de crèdit.

Making Off ‘Cool Cool Baby’ (The Bo Derek’s). Foto: Joan F. Ribas

L’enregistrament va tenir lloc a l’octubre de 2022 i constitueix la primera producció realitzada i finançada per l’Associació Cultural Great River Road, que també impulsa esdeveniments com el Rock Island Festival, que va portar a The Bo Derek’s per primera vegada a l’illa, i el Soul Food Fest. Tots dos se celebren en el recinte de Caló de s’Oli.

Cal recordar que The Bo Derek’s també va oferir un concert inoblidable a Can Jordi Blues Station, precisament aprofitant el viatge per la producció d’aquest vídeo, i que també van protagonitzar la festa organitzada per Turisme de Sant Josep y Sant Josep és Música a FITUR, que es va celebrar al Club Malasaña i on també va actuar la banda local Doctor Trapero. El passat 15 d’abril, a més, van participar en el 50 aniversari del Club Nàutic Sant Antoni, actuant en directe a la carpa instal·lada per aquesta entitat, compartint cartell amb Chris Lee & The Mojo Stand. A la fi de setembre està prevista una gira en solitari per Sant Josep del cantant i guitarrista de The Bo Derek’s, Oscar Avendaño, que el portarà a diversos establiments del municipi i de la qual informarem més endavant.

Making Off ‘Cool Cool Baby’ (The Bo Derek’s). Foto: Joan F. Ribas

Els sex symbols del rock’n’roll de les Ries Baixas

Els viguenses The Bo Derek’s es defineixen a si mateixos com els ‘sex symbols’ del rock’n’roll de les Rias Baixas. La banda és el resultat d’ajuntar a Oscar Avendaño (ex Siniestro Total, Los Professionals, Reposado), a la veu i guitarra, i als germans Lorre –Jorge Lorre i Rufus el Guarro– (Los Wavy Gravies, The Allnight Workers, Los Hijos Bastardos de Peter Lorre, Family Folks…), al baix i la bateria. Junts donen sortida a la seu cara més pub-rockera: rock’n’roll en castellà per a divertir-se i ballar, amb influències que van des de Dr. Feelgood o The Bishops, passant per Bo Didley i Devil Dogs.

Després d’esgotar les existències del seu primer àlbum, 10, masteritzat per Mike Mariconda (The Raunch Hands, The Devil Dogs) i editat per Family Spree Recordings, la pandèmia els va enxampar presentant un nou 7″ gravat i produït per Hendrik Röver (Los Deltonos) i que porta per títol Al Carajo!. Així que van decidir aprofitar el temps per a gravar un nou LP, Inféctame, Baby!, en els estudis Eclipsis, amb Paco Serén, masteritzant-lo novament Mike Mariconda i publicat per Family Spree Recordings. Va ser escollit un dels millors discos de l’any per infinitat de revistes, emissores de ràdio i webs especialitzades, publicacions que també defineixen el directe del grup com “aclaparador”. De ben segur que el nou disc, Porca Miseria, aconseguirà i fins i tot superar aquest èxit i més aviat que tard acabaran presentant-lo a l’illa.

Making Off ‘Cool Cool Baby’ (The Bo Derek’s). Foto: Joan F. Ribas