TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Flamenco

Xerrada flamenca i fusió de música i pintura, en el tercer dia de les Jornades Flamenques

1 de juliol de 2023 / 19:30 h - 22:30 h

Tercer dia de les Jornades Flamenques que es celebren entre el 29 de juny i el 2 de juliol a l’Auditori Caló de s’Oli, en les quals es programen actuacions de grans artistes del gènere i conferències per celebrar i descobrir la riquesa d’aquest patrimoni musical.

El programa torna a ser doble i comença a les 19,30 hores, amb una conferència sobre ‘Los primeros estilos’, a càrrec de Faustino Núñez i David Pino. Després, a les 21 hores, pujaran a l’escenari Raúl Rodríguez, Cristian de Moret i Patricio Hidalgo, per a oferir un espectacle en el qual fusionaran música i pintura.

Xerrada flamenca ‘Los primeros estilos’, amb Faustino Núñez i David Pino

Igual que l’any passat, les xerrades flamenques ofertes per Faustino Núñez i David Pino constitueixen un dels plats forts del programa. En aquesta conferència, titulada ‘Los primeros estilos’, remetran als aficionats a l’època en què sorgeix el flamenc, a mitjan segle XIX, irrompent pals com la serrana, liviana, rondeña, seguiriyas, caña, polo, soleares, malagueñas, cantiñas, tonás i romances.

David Pino

El cantaor David Pino, que ja va protagonitzar un recital en la segona jornada al costat del guitarrista Gabriel Expósito, també exerceix la faceta de mestre del flamenc. El 2017 va accedir a la Càtedra de Cant Flamenc del Conservatori Superior de Música de Còrdova, centre en el que porta exercint labors docents des de l’any 2002. El musicòleg Faustino Núñez, per altra banda, ha treballat amb músics de la talla de Carlos Núñez, Carmen Cortés o Javier Barón, ha estat director musical de la Companyia d’Antonio Gades i presideix la seua fundació, a més de ser un prolífic autor i investigador del gènere.

Faustino Núñez

Raúl Rodríguez, Cristian de Moret i Patricio Hidalgo, espectacle de música i pintura

Aquests tres grans del flamenc, Rául Rodríguez i Cristian de Moret a les cordes i Patricio Hidalgo als pinzells, oferiran un singular espectacle de fusió de música i pintura, que sens dubte sorprendrà el públic.

Al cantant i guitarrista Raúl Rodríguez ja vam tenir l’oportunitat de veure’l a les Jornades Flamenques de l’any passat, primer amb l’espectacle ‘Travesía’, al costat de la seua mare, la gran Martirio, i a l’escenari exterior, amb el seu trio i el sorprenent instrument que toca, el tres cubà adaptat al flamenc, que ell denomina “tres flamenco”. Des del 1992, ha treballat com a músic d’acompanyament al costat de Kiko Veneno, Martirio, Javier Ruibal i Juan Perro (Santiago Auserón), a més de formar projectes propis com ‘Caraoscura’ (1992-95) i ‘Són de la Frontera’ (2003-2008). Des de 2014 desenvolupa la seua pròpia línia de treball, ‘Antropomúsica creativa de los cantes de ida y vuelta’, amb tres llibre-discos editats en solitari: Razón de Son, La Raíz Eléctrica y La Razón Eléctrica (Altafonte, 2014, 2017 y 2023), amb presentacions, conferències i trobades interculturals al llarg del món.

Raúl Rodríguez

Cristian de Moret és un prestigiós cantant i guitarrista de Huelva establert a Sevilla, amant de la profunditat i el compromís amb la música i el seu imprescindible missatge integrador per als pobles. El 2021 va llançar un primer treball en solitari, Supernova, que va ser escollit com un dels 50 millors discos de l’any per El País, deixant perplexos tant als aficionats al flamenc com als que no ho són tant, per la mescla d’un coneixement real del gènere i les seues arrels amb variades influències musicals. El 2023 Cristian ha llançat Caballo Rojo, segon àlbum en el qual torna a sorprendre amb la seua manera única de fusionar el flamenc amb altres gèneres. Entre les seues influències, artistes tan dispars com Camarón, Daft Punk, Queen of The Stone Age, Paco de Lucía, Chet Baker, Radiohead, Carpenter Brut, The Weekend o Pepe Marchena.

Cristian de Moret

El pintor eivissenc Patricio Hidalgo, tercer en discòrdia d’aquest original triumvirat, va desenvolupar la seua formació artística entre les facultats de Barcelona i Sevilla. Actualment resideix en aquesta última ciutat i expressa, a través de la pintura avantguardista, l’atemporalitat del jondo i l’essència del flamenc que sempre va influir en ell, mantenint-lo vinculat al poble patern, La Puebla de Cazalla. La seua trajectòria a les arts escèniques és extensa, participant en nombrosos espectacles de pintura en acció en els quals ha acompanyat recitals de poesia, flamenc i espectacles multidisciplinaris per tot el món.

Patricio Hidalgo. Foto: Magasé Art Gallery

Més informació en aquest enllaç.

Concert gratuït

Lloc

Auditori Caló de s’Oli
Carrer de Màlaga, 07829, Illes Balears
Sant Josep de Sa Talaia, 07829 España
+ Mapa de Google
Envia l'esdeveniment als teus amics
cartel 2023. castellano rec
Mapa