TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues / Folk / Hard Rock / Jazz / Rock / Soul / Swing

‘Road to Synesthesia’, exposició de fotografia musical de Joan F. Ribas, a Caló de s’Oli

1 de setembre de 2022 / 18:30 h - 4 de setembre de 2022 / 13:30 h

Joan F. Ribas

Des de l’11 de juny fins a l’11 de setembre es celebra a l’Auditori Caló de s’Oli l’exposició ‘Road to Synesthesia’, amb més de 40 fotografies musicals de Joan F. Ribas. En ella poden veure’s retratats molts dels principals músics de l’illa, així com altres de fora. Aquesta col·lecció d’imatges espectaculars, que semblen vibrar amb la música, va acompanyada de textos que expliquen les sensacions que van tenir els seus protagonistes quan es van contemplar en elles.

Participen músics com Santiago Auserón (Juan Perro), Luis Kleiser (The Kleejos Band), Soulman Sal (Uncle Sal), Albert Oliva, Andy Holdstock (Fuel Pressure Regulator), Pere Vergés, Chino Swingslide, Gonzalo Portugal (Last Fair Deal), Joan Barbé (Joven Dolores), Dennis Herman, Miguel Pardo (Sex Museum), Miquel Prats (Bluesmàfia), PJ González (Tonto), Seán Mackey (The Moonshine Band), Pere Navarro, Óscar Avendaño (The Bo Derek’s) o Martín Burguez, entre molts altres.

L’eivissenc Joan F. Ribas (1962) és fotògraf vocacional i autodidacta, irremeiablement atret pel poder evocador de la música en viu, que ell tracta de transmetre amb les seues instantànies, buscant provocar una certa “sinestèsia” en l’observador. En psicologia, el terme sinestèsia al·ludeix a l’acumulació de diferents tipus de sensacions davant una mateixa percepció. Significa que allò que les persones sinestèsiques capten a través d’un sentit acaba produint efecte sobre els altres. Hi ha qui experimenta, per exemple, un sabor dolç quan acaricia una superfície suau amb la punta dels dits o persones que associen colors en escoltar determinats tons musicals o fins i tot números. Una melodia o una fórmula matemàtica, d’aquesta manera, pot arribar a percebre’s com una simfonia de colors. En el món de l’art, però, la sinestèsia associa els estímuls que captam a través dels sentits amb les sensacions internes que aquests ens provoquen; és a dir, emocions i sentiments.

‘Road to Synesthesia’ es pot visitar en l’horari habitual de la sala d’exposicions de l’auditori: les tardes dels dijous, divendres i dissabtes, de 18.30 h a 20.30 h; i els matins dels divendres, dissabtes i diumenges, d’11.00 a 13.30 h. A més, la sala també roman oberta durant tota l’activitat cultural del recinte.

Tot aquell que vulgui consultar el catàleg de l’exposició, pot fer-lo a través d’aquest enllaç. En ell apareixen totes les imatges que inclou la mostra.

Més informació en aquest enllaç.

Concert gratuït

Lloc

Auditori Caló de s’Oli
Carrer de Màlaga, 07829, Illes Balears
Sant Josep de Sa Talaia, 07829 España
+ Mapa de Google
Envia l'esdeveniment als teus amics
WhatsApp Image 2022-06-06 at 1.24.41 PM
Mapa