TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Jazz

Recital de jazz del pianista Tony Tixier, al costat de Nicolas Moreaux i Francesco Ciniglio

30 de juny de 2022 / 20:30 h - 22:30 h

Kasia Idzkowska

La banda internacional de jazz Tony Tixier Trio, formada per tres músics de gran prestigi, fa un salt a Eivissa, aprofitant l’única nit lliure que els quedava en la gira europea. La formació té previstes actuacions a festivals de jazz tan importants com els de Vitòria i Màlaga.

El pianista Tony Tixier va néixer a Montreuil (França), en 1986, es va formar en piano clàssic i als set anys ja oferia concerts. També va estudiar coral, harmonia clàssica, contrapunt, escriptura i composició. Ha publicat set discos en solitari, amb les seues pròpies formacions, i més de vint acompanyant a l’estudi a artistes consagrats de jazz de tot el món. En 2012, per exemple, va obrir el concert dedicat a Herbie Hancock, al Festival Jazz En Tete a Clarmont. En 2013 també va fundar el conjunt de cambra Moon Paradox, per al qual va compondre un concertino per a piano i quintet de cordes en set moviments, mesclant l’escriptura clàssica amb el jazz i la música contemporània.

En 2015, ja establert als Estats Units, va començar a tocar al Radio City Music Hall com a pianista del programa de televisió de la NBC America’s Got Talent. I en 2017 va signar com a artista exclusiu de Yamaha per a aquesta corporació. En els últims anys, ha girat de festival en festival per tot el món, creant formacions amb músics amics i col·laborant amb altres estrelles internacionals, com els saxofonistes Seamus Blake i Logan Richardson, el contrabajista Marcos Varela o el quartet Scopes.

Nicolas Moreaux. Foto: André Gloukhian (Radio France)

Nicolas Moreaux (França, 1973) és un dels contrabaixistes més prestigiosos del circuit de jazz francès. És descendent directe del compositor del segle XIX Hector Berlioz i s’ha format al costat de mestres com Dennis Irwin, Ben Street i Johannes Weidenmueller. Ha editat tres discos com a líder de banda (un sextet amb dos tambors) i tres com co-líder en diversos segells de renom, alguns dels quals han estat premiats. Ha actuat, a més, amb músics com Tigran Hamasyan, Jeff Ballard, Chris Cheek, Jorge Rossy, Baptiste Trotignon, Bill McHenry, Vincent Peirani, Bugge Wesseltoft, Hilmar Jenson, Emile Parisien, Rick Margitza, Óskar Gudjonsson, Carolina Katun, John Bestch, Gallimarsot Gharibian, Eric Lelann, Nelson Veras, Pedro Martins…

Francesco Ciniglio. Foto: Dazz

Francesco Ciniglio (Nàpols, 1989) es va formar a Itàlia i Nova York, ciutat on resideix. Ha compartit escenari amb Aaron Parks, Shai Maestro, Dayna Stephens, Joe Sanders, Charles Altura, Donny McCaslin, Scott Colley, Sheila Jordan, John Ellis, Peter Slavov, Mark Sherman, Vincent Gardner, Wayne Tucker, Alan Hampton o Harish Raghavan, entre altres. Actualment, a més de girar amb diferents artistes, forma part de la Artist Diploma Ensemble, de la famosa escola de música Juilliard.

El concert és el primer esdeveniment del Festival Badia de Portmany, que continua tot l’estiu fins al 10 de setembre.

Entrada lliure fins a completar aforament.

Concert gratuït

Lloc

Auditori Caló de s’Oli
Carrer de Màlaga, 07829, Illes Balears
Sant Josep de Sa Talaia, 07829 España
+ Mapa de Google
Envia l'esdeveniment als teus amics
Mapa