TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues / Rock

Oscar Avendaño, de The Bo Derek’s i Reposado, a Can Jordi Blues Station

28 de setembre de 2023 / 19:00 h - 21:00 h

Joan F. Ribas

Tarda-nit espectacular a Can Jordi Blues Station, amb el prestigiós compositor, cantant i guitarrista gallec Oscar Avendaño, que actua per primera vegada en solitari a l’establiment, encara que ja va oferir aquí un concert inoblidable amb la seua banda de rock and roll The Bo Derek’s l’octubre de l’any passat. És la primera parada en la minigira que l’artista realitza pel municipi de Sant Josep i que també inclou el restaurant Can Tommy de Sant Jordi (30 de setembre) i El Kiosko de Cala de Bou (1 d’octubre). Avendaño realitzarà un repàs per la seua discografia, amb temes de quatre dels seus grups més recents: Los Profesionales, La Banda Fantasma, Reposado i The Bo Derek’s, en aquest últim cas “com a deferència a un lloc que ens ha tractat tan bé”. Alternarà aquestes composicions amb versions d’algunes de les seues cançons favorites i sortirà amb guitarra acústica i harmònica. A més, és probable que hi hagi alguna col·laboració sorpresa.

Avendaño és un dels músics més representatius de Galícia i ha format part de Siniestro Total durant més de vint anys, fins al comiat de la banda. Va substituir com a baixista a Segundo Grandío i abans, des del principi dels anys 90, va muntar i participar en bandes de rock i punk rock com Foggy Mental Breakdown, Raindogs, Brandell Mosca (després Medusa) i Anita Steinberg, entre altres.

També ha compost música per al cinema, com el migmetratge bèl·lic-musical The Last Patrol (La colina de la muerte), de Cora Peña (2000), o el curtmetratge Amazonas 2000, d’Óscar Suárez (2001). Amb Siniestro Total va gravar mitja dotzena d’àlbums i va formar part del projecte d’adaptació del repertori del grup a la música contemporània Land of Oportunity, dut a terme pel TAC (Taller Atlántico Contemporáneo). També va formar part de la formació del grup en el famós comiat que es va celebrar al Wizink Center de Madrid, els dies 6 i 7 de maig de 2022, on també van pujar a l’escenari antics músics de la banda.

En paral·lel a la seua estada a Siniestro Total ha participat en moltes altres bandes, com Trem Fantasma i Los Casanovas, arrencant també una etapa com a solista en la qual s’ha fet acompanyar dels principals músics gallecs del rock and roll. Després de la desaparició de Siniestro Total, s’ha bolcat completament en els seus projectes com a cantant i guitarrista, amb The Bo Derek’s (al costat de Jorge Lorre i Rufus el Guarro), Los Profesionales, Reposado i La Banda Fantasma.

Al llarg de la seua carrera ha col·laborat amb innombrables bandes i artistes, com Coque Malla, Josele Santiago, Sid Griffin, Pablo Novoa, Los Deltonos, Alice Bag, The Soul Jacket, Dr. Cotomondongo y Sus Metales Preciosos, Transportes Hernández y Sanjurjo, Los Naipes, Los Fortunas, Los Cafres… A més, és un cinèfil empedreït, assumpte sobre el qual imparteix conferències, i una enciclopèdia errant sobre la història del rock and roll.

Tenir-lo a Can Jordi Blues Station constitueix un veritable privilegi.

Concert gratuït

Lloc

Can Jordi Blues Station
Carretera Eivissa-Sant Josep kilómetro 8
Sant Josep de sa Talaia, 07830 España
+ Mapa de Google
971 800 182
Envia l'esdeveniment als teus amics
Mapa