TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Flamenco

Nova xerrada flamenca i concert d’Antonio Lizana Trio, per tancar les Jornades Flamenques

2 de juliol de 2023 / 19:30 h - 22:30 h

Antonio Lizana

Quart i últim dia de les Jornades Flamenques que es celebren entre el 29 de juny i el 2 de juliol a l’Auditori Caló de s’Oli, en les quals es programen actuacions de grans artistes del gènere i conferències per celebrar i descobrir la riquesa d’aquest patrimoni musical.

Finalitza amb un altre programa doble, que comença a les 19,30 hores amb la segona conferència a càrrec de Faustino Núñez i David Pino, titulada ‘La consolidación de los palos flamencos’. Després, a les 21 hores, l’espectacle es trasllada per primera vegada a l’exterior de l’auditori, on actuarà Antonio Lizana Trio.

Xerrada ‘La consolidación de los palos flamencos’, amb Faustino Núñez i David Pino

Igual que l’any passat, les xerrades flamenques ofertes per Faustino Núñez i David Pino constitueixen un dels plats forts del programa. Aquesta última conferència, titulada ‘La consolidación de los palos flamencos’, es fonamenta en com els cafès cantant i la professionalització del flamenc han cristal·litzat en nous estils que han vingut a enriquir el gènere. Entre ells, els tangos i tots els seus derivats, les buleries i múltiples formes de fandangos, cants miners, fandangos naturals i locals cantats al flamenc, el repertori de Huelva…

David Pino

El cantaor David Pino, que ja va protagonitzar un recital en la segona jornada al costat del guitarrista Gabriel Expósito, també exerceix la faceta de mestre del flamenc. El 2017 va accedir a la Càtedra de Cant Flamenc del Conservatori Superior de Música de Còrdova, centre en el que porta exercint labors docents des de l’any 2002. El musicòleg Faustino Núñez, per altra banda, ha treballat amb músics de la talla de Carlos Núñez, Carmen Cortés o Javier Barón, ha estat director musical de la Companyia d’Antonio Gades i presideix la seua fundació, a més de ser un prolífic autor i investigador del gènere.

Faustino Núñez

Antonio Lizana Trio: De Cadis a Nova York

Igual que l’any passat, el programa de les Jornades Flamenques de Caló de s’Oli inclou una actuació a l’escenari exterior, que en aquesta ocasió protagonitzarà Antonio Lizana Trio, amb el seu espectacle ‘De Cadis a Nova York’, que fusiona flamenc, jazz i altres gèneres. Sobre l’escenari estaran Antonio Lizana (veu i saxo), José Manuel León (guitarra) i Ruven Ruppik (percussió).

Antonio Lizana

Antonio Lizana, saxofonista i cantaor, proposa amb aquest espectacle un viatge a través de les seues influències. Gadità i flamenc, manté moltes connexions amb Nova York, ciutat que visita sovent i que ha marcat el seu estil profundament. Al llarg del xou, realitza una revisió de cançons de diferent procedència, des d’estàndards de jazz americans, passant per pals flamencs de la seua terra i composicions pròpies on es troben totes dos influències. Aquest gran artista ha presentat la seua música a més de trenta països i participat en col·laboracions amb músics de tot el món. És considerat un dels màxims exponents de la nova generació de flamenc jazz a nivell mundial.

Més informació en aquest enllaç.

Concert gratuït

Lloc

Auditori Caló de s’Oli
Carrer de Màlaga, 07829, Illes Balears
Sant Josep de Sa Talaia, 07829 España
+ Mapa de Google
Envia l'esdeveniment als teus amics
cartel 2023. castellano rec
Mapa