TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues / Pop / Rock

Martín Burguez & César Crespo Quartet i Lo Mejor del Último, als Concerts de Santa Teresa

14 d'octubre de 2022 / 20:00 h - 23:30 h

Xescu Prats

Es Cubells sempre celebra les festes de Santa Teresa mol seriosament, amb un programa de concerts que en aquesta ocasió compagina bandes locals amb artistes de fora de l’illa. La primera jornada comença a les 20 hores, amb dos músics de blues de gran prestigi al circuit nacional: els cantants i guitarristes Martín Burguez i César Crespo, acompanyats del baixista Christian Morana i el bateria David Barona. Dos hores més tard pujaran a l’escenari Lo Mejor del Último, una banda tribut a El Último de la Fila i Manolo García.

A Martín Burguez (Montevideo, 1988) el coneix bé el públic eivissenc, ja que ha realitzat un parell de gires per l’illa i va participar, per exemple, a la III Mostra de Blues de Sant Josep, al juny passat, i al Soul Food Fest, aquest 12 d’octubre. Va madurar com a músic de blues a Buenos Aires, amb la seua banda El Club del Jump, amb la qual va gravar diversos àlbums, i també acompanyant a grans del blues de visita per l’Argentina, com James ‘Boogaloo’ Bolden, trompetista i líder de la banda de B. B. King, Lurrie Bell, Sax Gordon, Kirk Fletcher, Jimmy Burns, Tia Carrol o J. J. Thames. Actualment viu a Barcelona, des d’on realitza gires per tota Europa i actua amb la seua banda, Martín Burguez & His Rhythm Combo, un sextet amb músics de primera fila. També forma part de la nova formació del prestigiós saxofonista Dani Nel·lo.

César Crespo. Foto: Joan F. Ribas

César Crespo (Madrid, 1980) és un habitual del circuit de blues madrileny i des de 2019 també de l’illa, on sol actuar tots els anys a llocs com Can Jordi Blues Station. L’any passat ja va protagonitzar la primera edició del Soul Food Fest, actuant al costat del gran mestre del dobro Chino Swingslide i enguany hi ha tornat, juntament amb Greg Izor y Burguez. La seua carrera va començar al barri madrileny de Suances, on el 2002 va formar una banda de punk-rock underground anomenada Vice & Vanity. Després va recórrer mitja Europa i els Estats Units, actuant a sales alternatives i edificis okupats com a baixista del grup de punk Opus Dead. El que li agrada, però, sempre ha estat el blues. Després de passar un temps a la famosa Tonky Blues Band va muntar el seu propi grup: César Crespo & The Pinball’s Blues Party, un sextet clàssic amb el qual continua actuant i amb el qual ha gravat dos discos: Guitar Player (2014) i Give Me Time! (2016).

Lo Mejor del Último

Lo Mejor del Último és una banda sorgida a Múrcia com a homenatge a El Último de la Fila i Manolo García, amb un espectacle desenvolupat des del màxim respecte a la trajectòria d’aquests històrics artistes. El projecte va ser iniciat per dos músics professionals, el baixista Antonio Fidel i el bateria Juan Carlos García, tots dos músics originals de El Último de la Fila. Com a vocalista exerceix Vicente Carpes, també músic professional, secundat per altres instrumentistes que completen la banda. Entre el seu repertori, temes tan coneguts com ‘Insurreción’, ‘Pájaros de barro’, ‘Nunca el tiempo es perdido’, ‘Aviones plateados’, ‘Dulces sueños’, ‘Lápiz y tinta’ o ‘Como un burro amarrado en la puerta del baile’.

Concert gratuït

Lloc

Parking des Cubells
Plaça des Cubells, s/n + Mapa de Google
Informació dels músics
Martín Burguez César Crespo
Envia l'esdeveniment als teus amics
WhatsApp Image 2022-10-05 at 8.07.55 PM
Mapa