TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Flamenco

La compayia sevillana En Clave de Flamenco clausura les Jornades Flamenques

7 juliol / 20:00 h - 21:30 h

Concert de clausura d’aquestes III Jornades Flamenques, que es celebren entre el 5 i el 7 de juliol, a l’Auditori Caló de s’Oli, i en les quals es programen actuacions de grans artistes del gènere i conferències per a celebrar i descobrir la riquesa d’aquest patrimoni musical. El protagonitza la companyia i escola de ball sevillana En Clave de Flamenco i actuaran els seus fundadors, els balladors Laura Santamaría i Miguel Ángel Ramos El Rubio, al costat d’un dels seus alumnes més avantatjats: l’eivissenc Manuel de Lola. Manuel Niño de Gines i Cristina Tovar estaran al cant, David Caro a la guitarra i David Rodríguez Chupete a la percussió, tots ells grans figures del flamenc i protagonistes dels principals espectacles que es celebren a la capital andalusa.

L’escola de ball En Clave de Flamenco es va fundar fa dos anys, encara que els seus impulsors porten ballant des de molt joves pels tablaos de Sevilla i formant part de diversos espectacles. L’escola ha crescut de manera molt important des de l’obertura i es caracteritza per portar als millors artistes del país, amb l’objectiu que els seus alumnes aprenguin noves formes i matisos, i per un nou treball en xarxes socials, pioner en la manera de tractar el ball flamenc en l’univers digital. L’espectacle que oferiran a Caló de s’Oli inclourà dansa en solitari, actuacions conjuntes i solos de cant i toc, a la manera dels tablaos, amb una part coreografiada i una altra improvisada.

Laura Santamaría

Laura Santamaría és una jove bailaora amb gran projecció que ja compta amb una llarga experiència professional. Nascuda en una família d’artistes, va començar a formar-se acadèmicament en ballet, clàssic espanyol, flamenc, jazz i art dramàtic. Ha rebut classes amb mestres com Carmela Greco, Mercedes Ruiz, Belén Maya, Matilde Coral, Javier Latorre, Israel Galván, Adela Campallo o El Guito, entre altres…

Malgrat la seva joventut, posseeix importants reconeixements, com el primer premi en el Concurs de Joves Flamencs de Calasparra, el tercer premi en La Perla de Cadis, el segon premi en el Concurs de la Federació de Penyes Flamenques de Sevilla o el segon premi en el Concurs Nacional d’Ubrique. El 2011, Eva Yerbabuena ja va sol·licitar la seua participació a l’espectacle ‘Federico Según Lorca’. A més, ha creat la seua pròpia companyia, amb la qual actua per Espanya i l’estranger. El seu ball està ple de bellesa, sensualitat i flamencura.

Miguel El Rubio

Per la seua banda, Miguel Ángel Ramos El Rubio és un jove ballador sevillà que ha crescut envoltat d’art flamenc. Amb tan sols 5 anys va debutar en l’espectacle ‘Los gnomos del flamenco’, dirigit per Antonio Fernandez Montoya Farru. A l’edat de 8 anys va participar per primera vegada en la Biennal de Flamenc de Sevilla amb Triana Pura. Ha recorregut nombrosos escenaris de la geografia espanyola acompanyat d’artistes de la talla de la família Fernández, Rocío Molina, Pastora Galván, Remedios Amaya o El Peli, entre altres.

“Destacaria d’ell l’elegància i classe que posseeix. A més, té un contingut relaxat, que no és tibant sinó gustós. Balla les lletres, que escolta relaxadament, i les recull molt boniques, amb molta saviesa i elegància, però amb molt de sabor també. Llavors, es mou amb molta discreció i dolçor. A part de que el nen està molt bé de palmes, compàs, força i elegància”, diu d’ell la gran balladora i coreògrafa Rocío Molina, guanyadora del Premi Nacional de Dansa el 2010.

Manuel de Lola

Manuel Jiménez de Lola és un ballador eivissenc que es va estrenar en solitari en la primera edició de les Jornades Flamenques de Caló de s’Oli, fa ara justament dos anys. Llavors ho va fer acompanyat pel guitarrista Antonio Muñoz i el seu quadre flamenc, formant per Luis Amador a la percussió, Sandra Zarcos al cant i Azahara Muñoz al cor. Des de fa un any i mig viu a Sevilla, on és alumne de l’escola de ball En Clave de Flamenco. A la capital andalusa ja ha debutat en tablaos de prestigi, com La Casa de la Memoria, acompanyat de grans artistes, i també ha actuat en altres escenaris d’Andalusia.

La setmana passada va guanyar el XXVIII Concurs Nacional i Internacional de Cant i Ball Aniya La Gitana de Ronda, un dels més prestigiosos, per la qual cosa la seua carrera comença a enlairar de debò. Aquest guardó li permet actuar com a estrella convidada en el Festival Flamenc de Ronda. A l’illa treballa també amb l’espectacle Mestiza, la dupla de dj’s que fusionen el flamenc amb la música electrònica.

Més informació sobre el certamen en aquest enllaç.

 

Concert gratuït

Lloc

Auditori Caló de s’Oli
Carrer de Màlaga, 07829, Illes Balears
Sant Josep de Sa Talaia, 07829 España
+ Mapa de Google
Envia l'esdeveniment als teus amics
CRT Jornades flamenques 2024_page-0001
Mapa