TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Clàssica

Ensemble de saxos a sa Font d’en Xiquet, amb el ‘I Cicle Música i Patrimoni’

25 maig / 19:30 h - 21:30 h

L’Ajuntament de Sant Josep ha creat el ‘I Cicle Música i Patrimoni’, que porta composicions clàssiques a llocs emblemàtics per història, tradició i arquitectura. Aquest primer certamen consta de sis concerts, que es distribueixen per tot el municipi. Amb ell es vol donar protagonisme al preciós patrimoni local i obrir aquests espais a la música clàssica i als joves que ja comencen a destacar en ella.

Sa Font d’en Xiquet, a es Cubells, molt a prop del poliesportiu de la localitat, a l’altre costat de la carretera, acull el quart concert del cicle. Ofereix l’espectacle ‘Cinema en concert!’, a càrrec del Ensemble de Saxos del Patronat de Música d’Eivissa, dirigit per Juan Prieto Planells.

‘Cinema en concert!’ és una proposta que, mitjançant la música cinematogràfica, planteja un viatge a través del temps i els records, tant dels músics com del públic. Inclou petites intervencions descriptives en les quals s’explica breument l’obra i el perquè de la seua elecció. Emprant el sentit de l’humor, s’intenta traslladar al públic la idea que mou cada composició i de quina manera complementa i perfecciona la pel·lícula a la qual acompanya.

Sobre l’escenari, diverses versions del saxofon: sopranos, alts, tenors i barítons. Els colors que projecten aquests instruments obren les portes a un món d’obres musicals, que són més o menys conegudes en l’àmbit del cinema. S’interpreten des de peces clàssiques a altres més modernes, buscant divulgar la varietat tímbrica d’aquest instrument d’una manera pedagògica i divertida.

El programa inclou composicions com ‘Happy Ending’, de ‘L’Alberg de la sisena felicitat’ (Malcolm Arnold), ‘Dance of the sugar plum fairy’, de ‘El trencanous’ (Piotr Ilitx Txaikovski), ‘Waltz 2, Suite per a orquestra’ (Dmitri Shostakóvich), ‘Hallelujah’ (Leonard Cohen), ‘Saint Louis Blues’ (W. C. Handy), ‘Summer’ (Joe Hisaishi), ‘Highland Cathedral’ (Ulrich Roever & Michael Korb), ‘Moment for Morricone’ (Ennio Morricone, arreglat per Johan de Meij), ‘Els 7 magnífics’ (Elmer Bernstein) i ‘Retorn al futur’ (Alan Silvestri).

Ensemble de Saxos del Patronat de Música d’Eivissa

Aquesta formació va néixer el setembre de 2014 com una evolució de la classe col·lectiva de saxos del Patronat de Música. Des dels inicis de l’agrupació, els seus membres han estat alumnes i també altres músics de l’illa que han volgut ser part d’aquesta família artística. És un grup viu i molt heterogeni, en el qual hi ha saxofonistes d’11 anys i altres de més de 70.

A més de realitzar les tres audicions anuals de l’escola i amb la voluntat de donar a conèixer les capacitats tímbriques de l’instrument, l’Ensemble ha ofert actuacions a l’Hospital de Can Misses, Sant Joan de Labritja, les “Batalles de Bandes”, la Plaça del Parc, el Mercat Vell, Vara de Rey, la Plaça d’Espanya, l’Auditori de Can Ventosa i les processons de Setmana Santa de la ciutat. Han participat, a més, en diferents actes de l’associació Aspanadif, en el lliurament dels millors expedients escolars de la capital i en la presentació del llibre ‘La música a Eivissa’, a més de realitzar un concert benèfic en col·laboració amb l’Institut d’Ensenyament Secundari sa Blanca Dona, a benefici de la Fundació Vicente Ferrer. Cal destacar també la realització de dos concerts en el monestir de Rioseco, a Burgos; la col·laboració amb la banda d’Espinosa i la participació en el 135è aniversari de la Banda de Ramales, a Cantàbria.

El seu director afirma que el més bonic d’un projecte d’aquesta naturalesa és la capacitat de superació que demostren els seus membres que, amb molt esforç i renunciant a altres activitats més lúdiques, decideixen participar en un projecte musical d’aquestes característiques.

Juan Prieto Planells (Eivissa, 1983) té el grau professional en l’especialitat de saxofon del Conservatori de Música d’Eivissa. Va iniciar els estudis musicals en el Patronat Municipal de Música d’Eivissa, on actualment exerceix com a professor de saxo, de llenguatge musical i de diverses agrupacions musicals. En el marc d’aquesta escola va fundar l’Ensemble de Saxos i és membre actiu de la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa, amb la qual ha actuat com a solista, i del grup de cambra Pitüsax Quartet. També ha estat part de les bandes municipals de Santa Eulària i Sant Josep, del cor del conservatori i dels grups de cambra Eivissa Sax Quartet i Quatre de Sax, a més d’exercir com a professor a l’Escola de Música Can Blau. És, a més, graduat en Humanitats i ebenista.

Més informació sobre el cicle en aquest enllaç

Entrades
20€

Lloc

Font d’en Xiquet
Diseminat Sa Païssa. Es Cubells + Mapa de Google
Envia l'esdeveniment als teus amics
Música i Patrimoni
Mapa