TOP

Vegeu tots els músics
Clàssica

Ensemble de Saxos del Patronat de Música d’Eivissa

Agrupació creada i dirigida per Juan Prieto Planells, formada per saxofonistes que van des dels 11 fins als 70 anys, molts dels quals són alumnes.

Aquesta formació va néixer el setembre de 2014 com una evolució de la classe col·lectiva de saxos del Patronat de Música. Des dels inicis de l’agrupació, els seus membres han estat alumnes i també altres músics de l’illa que han volgut ser part d’aquesta família artística. És un grup viu i molt heterogeni, en el qual hi ha saxofonistes d’11 anys i altres de més de 70.

A més de realitzar les tres audicions anuals de l’escola i amb la voluntat de donar a conèixer les capacitats tímbriques de l’instrument, l’Ensemble ha ofert actuacions a l’Hospital de Can Misses, Sant Joan de Labritja, les “Batalles de Bandes”, la Plaça del Parc, el Mercat Vell, Vara de Rey, la Plaça d’Espanya, l’Auditori de Can Ventosa i les processons de Setmana Santa de la ciutat. Han participat, a més, en diferents actes de l’associació Aspanadif, en el lliurament dels millors expedients escolars de la capital i en la presentació del llibre ‘La música a Eivissa’, a més de realitzar un concert benèfic en col·laboració amb l’Institut d’Ensenyament Secundari sa Blanca Dona, a benefici de la Fundació Vicente Ferrer. Cal destacar també la realització de dos concerts en el monestir de Rioseco, a Burgos; la col·laboració amb la banda d’Espinosa i la participació en el 135è aniversari de la Banda de Ramales, a Cantàbria.

El seu director afirma que el més bonic d’un projecte d’aquesta naturalesa és la capacitat de superació que demostren els seus membres que, amb molt esforç i renunciant a altres activitats més lúdiques, decideixen participar en un projecte musical d’aquestes característiques.

Juan Prieto Planells (Eivissa, 1983) té el grau professional en l’especialitat de saxofon del Conservatori de Música d’Eivissa. Va iniciar els estudis musicals en el Patronat Municipal de Música d’Eivissa, on actualment exerceix com a professor de saxo, de llenguatge musical i de diverses agrupacions musicals. En el marc d’aquesta escola va fundar l’Ensemble de Saxos i és membre actiu de la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa, amb la qual ha actuat com a solista, i del grup de cambra Pitüsax Quartet. També ha estat part de les bandes municipals de Santa Eulària i Sant Josep, del cor del conservatori i dels grups de cambra Eivissa Sax Quartet i Quatre de Sax, a més d’exercir com a professor a l’Escola de Música Can Blau. És, a més, graduat en Humanitats i ebenista.

Vídeos

Emsemble de Saxos del Patronat de Música d’Eivissa