TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Clàssica

El saxo de Cati Costa tanca a l’església de Sant Jordi el ‘I Cicle Música i Patrimoni’

8 juny / 20:45 h - 22:00 h

L’Ajuntament de Sant Josep ha creat el ‘I Cicle Música i Patrimoni’, que porta composicions clàssiques a llocs emblemàtics per història, tradició i arquitectura. Aquest primer certamen consta de sis concerts, que es distribueixen per tot el municipi. Amb ell es vol donar protagonisme al preciós patrimoni local i obrir aquests espais a la música clàssica i als joves que ja comencen a destacar en ella.

Aquest concert final porta música clàssica a l’església de Sant Jordi, on la vesina de Sant Josep i saxofonista Cati Costa, formada en el Conservatori Superior de Música de Castelló, oferirà el seu recital de final de carrera, acompanyada del pianista Daniel García.

El repertori consta de dos parts. La primera serà a saxo en solitari, durant la qual Cati interpretarà obres com ‘Les Folies de Espagne’ (1701), de Marin Marais, amb una transcripció per a saxofon que destaca per la gran paleta de timbres i sonoritats, conservant sempre el color i la varietat de l’original, i ‘Asturias’ (1890), d’Isaac Albeniz, un preludi que pertany a una col·lecció de peces titulades ‘Chantal de Espagne’, on faria referencia anys més tard al tercer moviment de la Suite Espanyola Op.47. Encara que el títol de l’obra al·ludeix a Astúries, regió del nord d’Espanya, segueix les pautes del flamenc andalús.

En la segona part del recital Cati Costa estarà acompanyada al piano per Daniel García i oferiran dos obres del repertori superior de saxofon. La primera d’elles és ‘Élegie en G menor, Op. 44’, de A. Glazunov, obra creada inicialment per a viola, en la qual destaca el seu motiu inicial nostàlgic cantabile. La segona peça, ‘Rhapsody’, de A. Waignein, és una obra que es va compondre el 2010 per al V Concurs Internacional de Saxofon de Dinant (Bèlgica). Es tracta d’una peça que desenvolupa un viatge musical a través del qual poder descobrir i explorar el potencial tècnic i les possibilitats expressives del saxofon.

Cati Costa Ferrer, de Can Toni d’en Lluc (Sant Josep de sa Talaia), va néixer el 25 d’agost de 2001. Als 3 anys, durant el seu primer contacte amb la música a l’escola infantil l’Urgell, el seu mestre ja va detectar en ella un afinat sentit musical i li ho va comunicar als seus pares, perquè l’ajudassin a desenvolupar aquest talent. El 2010, amb nou anys, va accedir al Conservatori Professional de Música d’Eivissa, on va romandre durant una dècada amb el professor Rafael Barberà, que va guiar els seus passos i li va ensenyar tots els coneixements necessaris sobre la música i el saxofon. En aquest període també va estar en contacte amb altres professors de l’instrument, com Jaume Manuel Ribas, i altres reconeguts a nivell nacional, com Tomás Jerez o José Luis Garrido.

El 2020 es va presentar a diferents proves d’accés per a realitzar la carrera d’interpretació de saxofon en els conservatoris de Salamanca, Castella-la Manxa i Castelló de la Plana, accedint finalment a aquest últim. Durant la carrera a Castelló ha estudiat amb José Luis Garrido Antequera, que ha exercit també com a tutor, a més de rebre diverses masterclasses de saxofonistes tan reconeguts a nivell nacional com Carlos Giménez i a nivell internacional com Femke Iljstra.

Paral·lelament als estudis de saxofon, Cati ha estudiat Pedagogia en el mateix centre, a més d’exercir la seua labor docent en una escola de música d’Eivissa i participar activament en les bandes municipals de l’illa. Actualment està a punt de finalitzar tots els estudis i, en un termini breu de temps, bolcar-se de ple en la seua professió, amb el suport de la família i els amics.

Més informació sobre el cicle en aquest enllaç

Concert gratuït

Lloc

Plaça de Sant Jordi
Plaça de Sant Jordi, s/n + Mapa de Google
Informació del músic
Cati Costa
Envia l'esdeveniment als teus amics
442484642_7643256002429772_6363358822701148993_n
Mapa