TOP

Vegeu tots els músics
Clàssica

Cati Costa

Jove saxofonista eivissenca de formació clàssica i pedagoga, que ofereix recitals en solitari per l’illa i acompanyant a diverses bandes de música.

Cati Costa Ferrer, de Can Toni d’en Lluc (Sant Josep de sa Talaia), va néixer el 25 d’agost de 2001. Als 3 anys, durant el seu primer contacte amb la música a l’escola infantil l’Urgell, el seu mestre ja va detectar en ella un afinat sentit musical i li ho va comunicar als seus pares, perquè l’ajudassin a desenvolupar aquest talent. El 2010, amb nou anys, va accedir al Conservatori Professional de Música d’Eivissa, on va romandre durant una dècada amb el professor Rafael Barberà, que va guiar els seus passos i li va ensenyar tots els coneixements necessaris sobre la música i el saxofon. En aquest període també va estar en contacte amb altres professors de l’instrument, com Jaume Manuel Ribas, i altres reconeguts a nivell nacional, com Tomás Jerez o José Luis Garrido.

El 2020 es va presentar a diferents proves d’accés per a realitzar la carrera d’interpretació de saxofon en els conservatoris de Salamanca, Castella-la Manxa i Castelló de la Plana, accedint finalment a aquest últim. Durant la carrera a Castelló ha estudiat amb José Luis Garrido Antequera, que ha exercit també com a tutor, a més de rebre diverses masterclasses de saxofonistes tan reconeguts a nivell nacional com Carlos Giménez i a nivell internacional com Femke Iljstra.

Paral·lelament als estudis de saxofon, Cati ha estudiat Pedagogia en el mateix centre, a més d’exercir la seua labor docent en una escola de música d’Eivissa i participar activament en les bandes municipals de l’illa.