TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Flamenco

El quadre flamenc de Penélope Tafur obre les Jornades Flamenques a Caló de s’Oli

5 juliol / 20:30 h - 22:00 h

Inauguració d’aquestes III Jornades Flamenques, que es celebren entre el 5 i el 7 de juliol, a l’Auditori Caló de s’Oli, i en les quals es programen actuacions de grans artistes del gènere i conferències per a celebrar i descobrir la riquesa d’aquest patrimoni musical. La balladora eivissenca Penélope Tafur, amb la seva quadre flamenc, és l’encarregada d’estrenar el certamen.

Tafur presenta un espectacle en format “tablao”, acompanyada per José Ángel Muñiz a la guitarra, Mati González al cant, Teresa Rojas a les palmes i ella mateixa al ball. En aquesta ocasió, l’artista ha volgut apostar per un espectacle que es basa en la improvisació. “Mai he treballat amb el guitarrista i amb Mati porto més de 15 anys sense pujar-me a un escenari, però compto amb Teresa Rojas, la meua mare i mestra, que és el timó al qual agarrar-me sempre i que serà el punt de suport per a tots. Per a mi, el flamenc és conversar amb els peus, les mirades i els codis, i això és el que farem damunt l’escenari; fluir junts”, ha explicat l’artista.

Aquest tipus d’experiència basada en la improvisació és una cosa que Penélope Tafur mai ha pogut fer a Eivissa. “Per a pujar-te a un escenari sense gairebé conèixer al teu quadre, tots hem de saber el nostre ofici, i a Eivissa, només amb artistes d’aquí, és bastant complicat. Compto amb grans artistes que m’acompanyen, és l’única forma que sortim segurs a l’escenari. Així que la meua aposta és un format “tablao” improvisat, que constarà de solos de guitarra, cants ‘alante’ i els pals més profunds del flamenc”, afegeix la balladora.

Penélope Tafur va iniciar la seua formació a l’Escola Flamenca Teresa Rojas, la seua mare, situada a Eivissa capital des dels anys 90, un dels centres de dansa de més llarga trajectòria a l’illa. A més de formar a joves en l’art del ball flamenc, participa i organitza multitud d’espectacles de gran èxit en diferents auditoris, inspirats en Lorca i altres personatges de l’imaginari andalús. D’aquest centre surt també un espectacle de música i ball, Almoraima Flamenco, del qual també forma part Penélope juntament amb altres flamencs i que actua per diferents escenaris de l’illa. Penélope posteriorment s’ha format en altres centres especialitzats, com el Taller de Músics de Barcelona.

Més informació sobre el certamen en aquest enllaç.

Concert gratuït

Lloc

Auditori Caló de s’Oli
Carrer de Màlaga, 07829, Illes Balears
Sant Josep de Sa Talaia, 07829 España
+ Mapa de Google
Envia l'esdeveniment als teus amics
CRT Jornades flamenques 2024_page-0001
Mapa