TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues

El bluesman de Chicago Breezy Rodio, a Can Jordi, juntament amb Betta Berodia

13 abril / 13:00 h - 15:00 h

De la mà del bateria David Barona, que cada segon dissabte del mes porta a Can Jordi a lo millortet del circuit nacional del blues, arriba aquesta vegada una estrella internacional: el cantant i guitarrista de Chicago Breezy Rodio, que actuarà en format quartet juntament amb la cantant madrilenya Betta Berodia, que ja ha visitat la Station en diferents ocasions. Els acompanyaran el propi Barona a la percussió i Salvatore Licitra al contrabaix.

Breezy Rodio és un dels bluesman de Chicago que més quilòmetres porten fets a l’esquena. Ha viatjat per tot el món amb la seua música, des d’Europa al Japó. La seua carrera professional va donar el primer gran pas el 2007, quan es va unir a la banda del llegendari guitarrista i cantant de blues clàssic Linsey Alexander, The Hoochie Man, convertint-se de manera immediata en un dels seus músics imprescindibles i participant en la gravació dels seus àlbums If You Ain’t Got It (2010), Been There Done That (2012) i Come Back Baby (2014).

En paral·lel, Rodi va seguir una carrera en solitari que el va portar a gravar, el 2011, el seu primer disc, Playing My Game Too, en el qual varen col·laborar músics de la talla de Lurrie Bell, Rockin’ Johnny, Dave Herrero, Bob Stroger, Guy King i el propi Linsey Alexander. El 2015 llança el seu segon àlbum, So Close to It, que va obtenir grans crítiques als mitjans especialitzats de tot els Estats Units i va aconseguir el número dos a nivell nacional, en la categoria Chicago Blues, a Roots Music Report, la llista de música independent número u del món.

En aquest disc, Breezy va reafirmar el seu domini net i nítid de la guitarra de blues elèctric, mostrant un agut sentit de la tradició i demostrant ser també un vocalista convincent. Amb ell va realitzar tres gires pel Japó, tocant a clubs i festivals, després es va embarcar en vàries gires per Sud-amèrica, dos gires per Europa i excursions al Canadà i Mèxic.

El 2019, Delmark Rècords li va produir un nou disc, If It Ain’t Broke Don’t Fix It, que va rebre excel·lents crítiques i va arribar al Top 50 d’àlbums de blues de la famosa revista Living Blues. El seu últim àlbum, Underground Blues (2022), és una combinació de blues indie tradicional i modern. Li ho va produir la llegenda de la guitarra de Texas Anson Funderburgh i es va gravar a The Wire Studios a Austin (Texas). Tenir-lo a Can Jordi Blues Station constitueix un autèntic privilegi.

 

Betta Berodia. Foto: Joan F. Ribas

Betta Berodia és una cantant i compositora madrilenya, que s’ha consolidat en els últims anys com una de les grans veus de la música negra en el circuit nacional. En la seua veu es poden intuir influències de Etta James, Big Mama Thornton o Bessie Smith. El 2015, després de triomfar en escenaris d’Espanya i Anglaterra, va decidir establir-se en una de les mecas del Blues: Chicago. Allí va gravar el seu primer EP My Inspiration, amb temes de la seua autoria, i va actuar en locals mítics d’Illinois, com ‘Budy Guy’s Legends’, ‘Kingston Minis’ o ‘The House Of Blues’. Ja de tornada a Espanya, Betta ha liderat diversos projectes de rhythm and blues, soul, jazz…

 

David Barona. Foto: Joan F. Ribas

El percussionista asturià David Barona, per altra banda, maneja múltiples gèneres musicals, però està especialment dedicat al blues i el jazz. Nombrosos artistes de prestigi, com Macaco o el grup The Electric Blue, el busquen sempre que venen a Eivissa i també organitza concert de blues a l’illa, amb les principals figures del circuit nacional i algunes de l’internacional. A més, ha actuat amb multitud de grups de l’illa i avui forma part de Maya Alexander Trio, Chiclete Jazz, Chimichurri, Neorama o R.D.B, entre altres.

 

Salvatore Licitra. Foto: Joan F. Ribas

Salvatore Licitra es va llicenciar en Interpretació de Jazz amb l’especialitat de baix elèctric en el 2005, llicenciant-se també el 2014 a nivell superior en Interpretació clàssica, en l’especialitat de contrabaix, en el Conservatori de Música Santa Cecilia de Roma. Ha col·laborat amb orquestres de música clàssica i agrupacions de jazz, participant en diversos festivals per tota Europa. A l’illa és membre de l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa, actua amb bandes com Swingin Tonic, Eivissurfers, Cotton Cactus, Muriel Grossmann Quartet i ha acompanyat a múltiples artistes nacionals i internacionals en les seues actuacions per Eivissa.

Concert gratuït

Lloc

Can Jordi Blues Station
Carretera Eivissa-Sant Josep kilómetro 8
Sant Josep de sa Talaia, 07830 España
971 800 182
Informació del músic
David Barona
Envia l'esdeveniment als teus amics
Mapa