TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Clàssica

Continua el ‘I Cicle Música i Patrimoni’, amb Petit Cor, a sa Font des Verger

18 maig / 21:00 h - 22:30 h

L’Ajuntament de Sant Josep ha creat el ‘I Cicle Música i Patrimoni’, que porta composicions clàssiques a llocs emblemàtics per història, tradició i arquitectura. Aquest primer certamen consta de sis concerts, que es distribueixen per tot el municipi. Amb ell es vol donar protagonisme al preciós patrimoni local i obrir aquests espais a la música clàssica i als joves que ja comencen a destacar en ella.

Aquesta tercera cita del cicle té com a escenari l’idíl·lic i frondós espai de sa Font des Verger, a pocs minuts del centre urbà de Sant Josep. Allí el Petit Cor i una orquestra de cambra oferiran l’espectacle ‘Música nostra’, amb cançons tradicionals eivissenques adaptades per cor i conjunt instrumental per Vicent Tur Palau’, sota la direcció de Jordi Martí Company.

Música Nostra és el primer àlbum de la formació coral. Es va publicar el 2023 i inclou deu cançons tradicionals eivissenques, que el 2017 el vicari de la parròquia de Santa Eulària, Vicent Tur Palau, va arreglar per a cor i conjunt instrumental, per encàrrec del Cor d’aquesta localitat. El programa es va estrenar aquest mateix any al Palau de Congressos d’Eivissa, davant de més de 700 persones. El 2023, la formació Petit Cor decideix gravar-ho, aconseguint aquesta joia que ofereix una nova visió de la música folklòrica tradicional de l’illa.

El repertori inclou les següents cançons: ‘Es Eivissa on he nascut’ (Isidor Marí), ‘Sona, viola, sona’, ‘Rosa Vera’, ‘Sa serena cau menuda’, ‘Flors de baladre’ (Isidor Marí), ‘De jo et vaig despediguent’, ‘Bona nit, blanca roseta’, ‘Anàrem a Sant Miquel’ i ‘Roqueta, sa meua roca’ (Joan Gamisans).

Petit Cor és un cor de cambra que neix el 2007 a Eivissa, amb l’objectiu de difondre la música vocal, fonamentalment a capella. Els seus programes solen oferir una mirada poètica i han viatjat per totes les èpoques de la música occidental, des dels primers cants del segle II fins a obres de compositors actuals, algunes de les quals fins i tot han estrenat. Fidel al seu compromís social, la formació ha actuat a benefici de diferents associacions.

A més, Petit Cor ha passejat el nom d’Eivissa per València, Barcelona, Dénia, Mallorca, Füssen (Alemanya), Tenerife i Menorca, entre altres llocs. El cor també és membre de la Federació de Cors i Patrimoni, integrada pels cors de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya. El 2016 va traslladar la seua seu social al municipi de Sant Josep de sa Talaia, on assaja en un local cedit per l’Ajuntament. Des de 2020, el seu director és Jordi Martí Company, professional amb una àmplia formació i una dilatada experiència com a director de cors i organista. Dirigeix altres agrupacions corals de l’illa i, des de 2006, és el director artístic del Festival d’Òrgan de l’església de Sant Josep.

Més informació sobre el cicle en aquest enllaç

Concert gratuït

Lloc

Font des Verger
Camí des Verger, s/n. Sant Josep + Mapa de Google
Informació del músic
Petit Cor
Envia l'esdeveniment als teus amics
Música i Patrimoni
Mapa