TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues / Jazz

Conferència musical sobre gospel i esclavitud, amb Mayka Edjole, Alex Caporuscio i Héctor Martínez

6 de març de 2022 / 18:00 h

Dins del programa commemoratiu del Dia Internacional de la Dona, l’Auditori Caló de s’Oli acull la conferència musical ‘Pioneras feministas en la lucha contra la esclavitud. Conductoras del tren de la libertad: canciones y símbolos’, que protagonitzen la cantant de blues Mayka Edjole, el guitarrista Alex Caporuscio i l’escriptor Héctor Martínez.

Els tres viatgen des de Madrid per a l’ocasió per a un esdeveniment que farà un homenatge a les primeres feministes afroamericanes, que amb les seves cançons i estratègies van contribuir a la fi de l’esclavitud als Estats Units. La conferència recorre la història del poble afroamericà i d’aquelles heroïnes que van formar part de la Undergrund Railroad, organització clandestina que conduïa als esclaus per camins segurs fins als estats del nord, on estava prohibida l’esclavitud. A través de símbols i cançons amb missatges ocults, els membres d’aquesta organització es comunicaven entre si.

Durant la conferència Héctor, Mayka i Alex presentaran algunes d’aquestes cançons i els seus secrets, de manera que les explicacions s’alternaran amb la interpretació de diferents temes.

Mayka és una artista fixa del circuit de blues i jazz madrileny, ha actuat per tot el món i com a corista ha acompanyat a artistes com Sergio Dalma, La Cabra Mecánica, Coque Malla, Enrique Morente, Burning, Julian Maeso, Pitingo, DePedro o Isabel Pantoja.

Alex Caporuscio, per altra banda, és guitarrista de blues i també un fix de l’escena madrilenya. Ha acompanyat amb el seu instrument a músics de la talla de Steven Adler (ex de Guns’n’Roses), Ñaco Goñi, Noel Soto, Velma Powell, Javier Vargas, Amar Sundy, Red House i Tres Mil.

Quant a Héctor Martínez, és armonicista, president de la Societat de Blues de Madrid i escriptor. El seu llibre més recent, ‘Comer y Cantar: Soul, Food & Blues’, investiga la relació entre la música negra americana i el menjar. En 2020 va ser reconegut com millor llibre de menjar americà del món, en els Gourmand World Cookbook Awards, considerats com els Óscar dels llibres de cuina.

Més informació en aquest enllaç.

Concert gratuït

Lloc

Auditori Caló de s’Oli
Carrer de Màlaga, 07829, Illes Balears
Sant Josep de Sa Talaia, 07829 España
+ Mapa de Google
Envia l'esdeveniment als teus amics
AJUNT SANT JOSEP dia dona 22-02
Mapa