TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Flamenco

Concert de guitarra flamenca a càrrec de David Caro, a les jornades de Caló de s’Oli

7 juliol / 12:30 h - 14:00 h

David Caro. Foto: Jesús Amat

Primer concert d’aquest tercer dia de les III Jornades Flamenques, que es celebren entre el 5 i el 7 de juliol, a l’Auditori Caló de s’Oli, i en les quals es programen actuacions de grans artistes del gènere i conferències per a celebrar i descobrir la riquesa d’aquest patrimoni musical. Al matí obre el jove i prestigiós guitarrista David Caro, clausurant el festival, ja a la tarda, la Companyia En Clave de Flamenco, procedent de Sevilla, amb la col·laboració del ballador eivissenc Manuel de Lola. Després del concert de David Caro es servirà un aperitiu als assistents.

David Caro neix a Almeria el 1992 i s’inicia a l’estudi de la guitarra amb el seu pare, José Antonio Caro, als 11 anys. Es llicencia amb matrícula d’honor en Guitarra Flamenca en el Conservatori Superior Rafael Orozco de Còrdova, on es forma amb mestres de la talla de Paco Serrano, Niño de Pura, Manolo Franco o Gabriel Expósito, entre altres.

Actualment treballa en diversos tablaos de Sevilla, com el Tablao Los Gallos, el Teatro Flamenco Triana i la Casa del Flamenco. És guitarrista actual del cantaor Juan Pinilla, amb el qual ha gravat cuatros discos, entre ells Jugar con Fuego, que va ser nominat als Grammy Latinos 2014. Ha acompanyat, entre altres artistas, a Manuel Moreno El Pele, Farruquito, Choro Molina o El Carpeta. També toca en projectes alternatius com la banda Ser de Luz, del flautista i saxofonista Sergio de Lope; el trio Bajo de Guía, del flautista, saxofonista i armonicista Diego Villegas, o el projecte Jugando, del cantaor Matías López El Mati.

Ha compost la música d’obres i espectacles de ball com a ‘Habla la tierra’, de la balladora murciana Maise Márquez; ‘Continuo’, de Macarena López, ‘Alachar’, de Julio Ruiz i Inka Díaz; ‘Los males de España’, de Cristina Soler, o ‘Azul’, de Julio Ruiz. També ha impartit cursos de guitarra en diversos festivals de flamenc, destacant Ibérica Contemporánea (Querétaro-México), Festival de Arte Flamenco Mont De Marsán, la Bienal de Flamenco de Sevilla o el Festival Flamenco de Jerez.

Ha obtingut innombrables guardons, entre els quals destaquen el primer premi de la biennal de la Peña Carmen Linares, el primer premi de la II Biennal ONCE Granada, el primer premi del II Certamen Desencaja de l’Instituto Andaluz de la Joventud i el primer premi d’Alcobendas Flamenca Nuevos Talentos. És, sens dubte, una de les noves figures de la guitarra flamenca a Espanya.

Més informació sobre el certamen en aquest enllaç.

Concert gratuït

Lloc

Auditori Caló de s’Oli
Carrer de Màlaga, 07829, Illes Balears
Sant Josep de Sa Talaia, 07829 España
+ Mapa de Google
Envia l'esdeveniment als teus amics
CRT Jornades flamenques 2024_page-0001
Mapa