TOP
Actualitat

Swingin Tonic llança el seu primer àlbum ‘Va Sonando’!

La banda eivissenca Swingin Tonic, que sempre s’ha caracteritzat per la qualitat de la seua música i l’estètica vintage, acaba de publicar a les plataformes de música per streaming el seu primer àlbum, Va Sonando, amb temes propis composts en espanyol, italià i anglès, cosa que delata l’origen dels components de la banda.

En aquest primer treball la producció s’ha cuidat al detall i en ell es conjuguen gèneres com swing, blues, jazz i electro-swing. La formació està composta per la italiana Claudia Ottelli, cantant qsobrada de carisma i passió en l’escenari; Iván Pacheco, un virtuós de la guitarra que encanta amb les seues melodies i que és basc d’origen, com el contrabaixista Txumari García, que domina el pols com un mestre; Gustavo Gamaza, des de Canàries, saxofonista tenor que sorprèn amb els seus frasejos; Nahuel Aschei, des de l’Argentina, trompetista que destaca per la seua destresa, i els parisencs Julien Catonné, un geni al piano, i Mike Alcaras, que posa el batec a la banda des de la bateria.

La producció d’aquest àlbum ha requerit nou mesos d’ardu treball i dedicació. Consta de vuit cançons captivadores. S’ha gravat a l’estudi Can Cala, de P. J. González, i compta amb la col·laboració especial de Víctor Ávila al saxo alt i Salvatore Licitra a la tuba, que aporten la seua màgia a la singular versió de ‘Bella Ciao’.

Una de les joies de l’àlbum és el tema ‘Blue Mama’, en el qual la banda s’uneix al cor de gospel Goizargi (Euskadi), amb l’objectiu de rememorar els sons del blues i el gospel dels anys 50. Un altre aspecte destacat en aquesta producció és la remescla electro-swing del reconegut pianista i dj Chelu García (Gresionera Rècords) del tema ‘Soledad’.

L’àlbum ha estat produït amb cura per Iván Pacheco i Claudia Ottelli, els fundadors de la banda, quen s’han esforçat per capturar l’essència de la seua música, la mateixa que els fa triomfar sempre sobre l’escenari. Per a aconseguir la qualitat desitjada, l’aclamat productor Alfonso Samos, reconegut pel seu treball amb artistes com a Luz Casal, Maná, Ella Baila Sola, Hevia i The Corss, s’ha encarregat de la mescla i masterització de l’àlbum. El resultat final és una producció musical impecable que ressalta l’excel·lència i el talent de la banda eivissenca.

L’àlbum, en qualsevol cas, s’ha inspirat i creat a les illes d’Eivissa i Formentera. Els seus paisatges i vibracions s’han traduït a cada nota musical, segons expliquen els propis membres de la banda. Amb aquest disc, Swingin Tonic espera portar la seua música a nous públics i continuar encantant a tots aquells que escolten les seues melodies.

Respecte al format físic, Va Sonando s’ha produït en cd i vinil. A partir de la setmana que ve podrà adquirir-se a Can Jordi Blues Station, Las Dalias, Musicasa, Awa Ibiza i altres comerços de l’illa. Des de la fitxa de l’àlbum a Sant Josep és Música es pot accedir a les diferents plataformes de streaming per escoltar-lo.