TOP
Actualitat
Joan F. Ribas

Sant Josep és Música va promocionar 1.200 concerts el 2023, un 20% més

Al llarg de 2023, en el seu segon any de funcionament, el portal Sant Josep és Música, que impulsa l’Ajuntament de Sant Josep, ha superat els 1.200 concerts promocionats, la qual cosa suposa un increment del 20% respecte a l’any anterior. El portal va néixer al gener de 2022 i durant aquest any es varen publicar a l’agenda de la web uns 1.000 concerts, tant organitzats per institucions públiques als recintes municipals com per locals privats. El notable increment registrat l’any passat reflecteix, sens dubte, l’excel·lent salut de la música en viu a Sant Josep de sa Talaia, ja que cada vegada hi ha més establiments que aposten per aquesta forma de cultura amb l’objectiu d’oferir un valor afegit als seus clients.

La web, que a poc a poc es va convertint en una espècie d’enciclopèdia sobre els grups eivissencs i la indústria musical de l’illa, ja acumula 225 fitxes de grups i artistes, que inclouen fotografies, vídeos, text biogràfic, la manera de contactar amb la formació i enllaços a les seues xarxes socials i a les plataformes de música per streaming on pot escoltar-se la seua música.

També hi ha pujats 86 discos produïts a Eivissa en els últims anys, més de mig centenar de locals privats que programen concerts de manera regular, una desena de recintes públics i 17 estudis de gravació i altres empreses especialitzades vinculades al sector musical.

Willie Buck (Soul Food Fest 2023). Foto: Joan F. Ribas

Cal recordar que la web també inclou milers de fotografies, tant promocionals dels grups i establiments, com de l’extensíssim banc d’imatges de producció pròpia, que actualitza setmanalment el fotògraf especialitzat en concerts Joan F. Ribas. També s’han publicat 73 notícies d’actualitat musical.

Respecte al trànsit de la pàgina, aquesta té més de 22.000 usuaris únics, que visiten una mitjana de deu pàgines cada vegada que accedeixen al portal. Les pàgines vistes ascendeixen a 235.000 i el temps mitjà d’estada dels internautes és d’un minut i mig.

Quant a la procedència dels usuaris, cal destacar que s’ha produït un canvi dràstic, ja que els accessos directes representen el 55% del total, enfront del 33% de 2022, cosa que significa que la web és cada vegada més coneguda. Quant a la resta d’usuaris, el 25% entra a la pàgina després de realitzar una cerca orgànica i el 16% mitjançant un enllaç a les xarxes socials.

The Station Hollers (Can Jordi Blues Station). Foto: Joan F. Ribas

Sorprenentment, la pàgina més vista ha estat l’agenda de concerts, enfront de la homepage, que s’ara es situa en segon lloc. Això indica que els usuaris de la pàgina ja s’han acostumat a accedir directament a l’apartat de concerts del municipi i que tenen guardada aquesta pàgina entre els favorits del seu navegador. La tercera secció més visitada és el directori de músics i artistes, i la notícia més llegida el 2023 i en tota la història de la pàgina, la referida a la mort del músic eivissenc Ramón Bufí. Es va publicar el passat 10 de novembre i oferia un ampli repàs a la seua carrera musical, amb el qual Sant Josep és Música va voler retre-li homenatge.

Respecte a les xarxes socials associades (Facebook, Twitter i Instagram), s’han realitzat unes 6.000 publicacions en conjunt el 2023, enfront de les 5.000 de l’any anterior, i el canal de Youtube ja aglutina un total de 279 vídeos de concerts, tots ells de producció pròpia.