TOP

Vegeu tots els músics
Rock / Metal / Punk

Ses Sopris

Banda de rock especialitzada en reconvertir lletres de clàssics del rock en himnes a l’Eivissa rural, amb sentit de l’humor.

Ses Sopris és un grup musical que va néixer a Sant Josep el 1995. Des de llavors, despleguen un rock que ells defineixen com “pudent”, inspirat en els clàssics d’aquest gènere, així com del punk i el heavy metal. A vegades respecten les lletres d’aquestes cançons, encara que amb un accent britànic sui generis, però altres les substitueixen per versions en eivissenc, on introdueixen temes que res tenen a veure amb l’original, sinó amb les sòrdides tortuositats de la vida rural eivissenca. Els seus directes, en tot cas, sempre aporten guitarres en quantitats industrials i molt sentit de l’humor.

La formació actual la composen Vicent Ribas, Ite (veu i guitarra); Pep Prats, Beneton (guitarra), Sara Arribas (baix) i Andreas Fernández (bateria). Tots ells han passat per diferents grups de l’illa. Entre les cançons que empenyen al públic a ballar i riure al mateix temps, la mítica ‘Hey Joe’ de Jimi Hendrix, rebatejada com ‘Hey Joe, així és fa sa sobrassada’, que constitueix un manual d’instruccions, amb recepta inclosa, sobre com elaborar el famós embotit eivissenc. Una cosa semblant succeeix amb ‘Margalida’, que porta la música del ‘Sweet Home Alabama’ de Lynyrd Skynyrd. El seu repertori, a més, inclou temes propis, com ‘Terminator’, ‘Jo vull ser guapo’, ‘Sa caguera’ o ‘Ses dons guapes no fan caca’, que el públic reconeix i exigeix cada vegada que la banda puja a l’escenari.

Vídeos

Ses Sopris (Can Jordi Blues Station)

‘Hey Joe’ (Ses Sopris)

‘Margalida (Ses Sopris)