TOP

Vegeu tots els músics
Jazz / Soul / Experimental

Purple Frog

Banda instrumental amb una columna vertebral formada pel pianista Julien Catonné i el percussionista David Barona, als quals es sumen altres artistes.

Purple Frog és una formació instrumental de jazz, neo soul i música experimental, formada pel pianista Julien Catonné i el percussionista David Barona. Tots dos conformen la columna vertebral d’aquesta formació, a la qual es sumen altres artistes en funció de les necessitats, com el contrabaixista Salvatore Licitra i altres. Fins i tot ofereixen un espectacle de fusió de música i pintura, amb la col·laboració de la pintora i artista multifacètica Violeta Galera, que desenvolupa la seua obra al ritme que van establint els músics.

Julien Catonné és un pianista francès resident a Eivissa que es va criar en una família dedicada a l’art. Des de molt jove ja va desenvolupar una carrera musical molt versàtil, formant part de diferents agrupacions de jazz, blues, chanson française o funk, entre altres estils. Entre elles, la banda Les Gars Dans Le Coin, amb els quals va girar per tota Europa de festival en festival, i diferents treballs per a la companyia So Cabare, dins de la Big Band de Saint Thibault des Vignes. Tot això compaginat amb la seua labor de docència musical, en el Conservatoire de Saint Thibaut des Vignes, com a professor de piano jazz. Ja a Eivissa, actua sovent en solitari o amb diverses formacions, com la banda del Teatro Ibiza, el grup Swingin Tonic o acompanyant a la cantant Roxela.

L’asturià David Barona, resident a Eivissa des de fa anys, és un dels percussionistes més destacats de l’illa. Endorser de la marca de plats Diril Cymbals, ha tocat, girat o gravat amb músics de repercussió nacional i internacional, com Macaco, Vargas Blues Band, Steve Hunter (Lou Reed, Alice Cooper…) La Mississipi, Norberto Rodríguez Trio, John Jagger… També organitza cicles de blues amb els millors artistes del circuit nacional (Teatro Ibiza, Can Jordi…), com Mingo Balaguer, José Luis Pardo, Martín Burguez, Blas Picón, Pablo Sanpa, Betta Berodia, Iker Piris, Alberto Burguez, Luis Fuente, Alejandra Burgos, Dylan Bishop, etcètera. A les Pitiüses actua amb altres formacions, com Neorama, R.D.B., Chiclete Jazz, Maya Alexander Trío o Chimichurri, i a més acompanya a diferents artistes forans en el seu pas per les illes.

Vídeos

Purple Frog Teaser