TOP

Vegeu tots els músics
Flamenc / Electrònica

Paco Fernández

Extraordinari guitarrista establert a Eivissa, autor del denominat flamenc chill, que fusiona la guitarra espanyola amb la música electrònica

Paco Fernández és un dels artistes més importants i coneguts a nivell internacional que ha donat Eivissa. Va néixer a Zújar (Granada) i es va traslladar a l’illa amb la família als anys seixanta, quan no era més que un nen. Tots els seus germans tocaven la guitarra, però només ell, el petit, va acabar guanyant-se la vida com a artista professional. Va començar tocant flamenc pels bars d’Eivissa, mentre aprenia la guitarra de la mà del seu pare. Va acabar estudiant guitarra clàssica a Barcelona i en acabar la carrera va tornar a l’illa, on va conèixer a la seua futura esposa, la nord-americana Michele Webb, amb la qual es va acabar traslladant alguns anys als Estats Units.

Després de tornar a l’illa, el famós músic Xavier Cugat es va mostrar interessat en produir-li una obra de composició pròpia. Va ser així com va sorgir el primer àlbum, Vivir en el Mediterráneo (1986), que va gravar acompanyat per Kitflus, Rafael Escuté i Santi Arisa, tots ells notables músics del jazz català del moment. A Eivissa aquest treball va ser rebut amb notable entusiasme, ja que encaixava a la perfecció amb el recentment encunyat moviment chillout. El seu estil va ser denominat flamenc chill i Paco exerceix des de llavors com el seu principal representant al món. Ha participat en diverses produccions de Cafè de la Mar, al costat del dj José Padilla, ja mort, i altres segells de música chillout. Amb Padilla ja separat de l’establiment de ses Variades, va treballar en diferents discos com guitarrista i compositor.

En 2002 va reprendre la seua carrera en solitari, publicant poc després l’àlbum Sal i Sol (2003), que va continuar el seu treball anterior, Atman (1997). El nou disc va arribar acompanyat per una gira europea que va promoure el productor alemany Peter Rieger, acompanyat d’una banda de deu músics amb la que va recórrer les principals capitals del continent.

Després d’uns quants anys actuant a Eivissa i amb concerts ocasionals a llocs com Romania, Hong Kong, Moscou, Dubái o Abu Dhabi, va arribar el seu nou treball, Entre Islas (2009), menys electrònic que els anteriors. Amb ell, Paco va continuar girant per Londres, Manchester, Berlín, Munic, Viena, Maastricht, Niça, Milà, Roma i Atenes, així com per multitud de ciutats espanyoles.

En 2013 va arribar el seu últim treball discogràfic, Buenos Tiempos. Des de llavors Paco continua girant pel món i actuant als escenaris d’Eivissa. És, sens dubte, un dels músics més respectats, admirats i valorats de l’illa.

discos

Paco Fernández

Vivir en el Mediterráneo 2

Reedició del primer treball discogràfic del guitarrista establert a Eivissa Paco Fernández, creador del so flamenc chill, amb noves versions i arranjaments diferents
Escolta el disc

Paco Fernández

Sal y Sol

Tercer àlbum en la carrera de Paco Fernández, publicat en 2003 i que va originar una àmplia gira per tota Europa
Escolta el disc

Paco Fernández

Entre islas

Tercer treball discogràfic del guitarrista eivissenc Paco Fernández, pare del denominat flamenc chill (2009)
Escolta el disc

Paco Fernández

Buenos tiempos

Cinquè àlbum del guitarrista eivissenc de flamenc chill Paco Fernández, en el qual conjuga la guitarra espanyola amb ritmes electrònics (2013)
Escolta el disc

Vídeos

‘Fuentes’ (vídeo oficial)

‘El vacilón’ (vídeo oficial)

‘Entre islas’ (Vídeo oficial)

‘Mani’ (Paco Fernández)

Paco Fernández (Café del Mar)