TOP

Vegeu tots els músics
Jazz

Muriel Grossmann

Una de les artistes més importants del jazz a Eivissa, amb projecció internacional i participació en festivals d’arreu del món

El panorama del Jazz a Eivissa no pot explicar-se sense la presència de la saxofonista Muriel Grossmann, tant pels concerts que ofereix amb el seu quartet o acompanyant a altres músics, com per la contribució i participació en l’organització de festivals i esdeveniments culturals. Una digna hereva del jazz espiritual de John Coltrane, amb una energia sobre l’escenari que impressiona.

Muriel va néixer a París, però es va criar a Viena, capital mundial de la música clàssica i pàtria de Mozart. Als cinc anys va començar a tocar la flauta i amb la majoria d’edat va passar-se al saxo i al jazz, seguint el rumb de músics com Charlie Parker. Ja com a professional, va fer gires per tota Europa amb artistes de prestigi internacional. Entre ells, Christoph Kurzmann, Geri Schuller, Pete Hoven, Robert Rehak o The Original Brothers.

En 2002 es va mudar a Barcelona a la recerca d’aires nous i un clima més amable. L’estiu d’aquest any va fer la primera escapada a Eivissa per tocar al Teatre Pereyra al costat de Blues Dave i altres músics. La temporada següent va repetir i en 2004 ja es va establir definitivament a l’illa. Aquí ha gravat una dotzena d’àlbums, primer en els estudis de Robert Arató, després en els d’Henry Sarmiento i finalment en els de ca seua, a Santa Eulària.

Crítics de jazz d’arreu del món defineixen la seua música com a “innovadora”, “transcendent”, “atemporal” i “increïblement poderosa”, i el seu quartet ha estat aclamat per especialistes i mitjans com a UK Vibe, All About Jazz, Thom Jurek – AllMusic Guide, Denise Sullivan – DownBeat, NYC Jazz Rècord, Dusty Groove, Gilles Peterson – BBC i altres.

El seu àlbum Golden Rule, profundament arrelat en el jazz espiritual, va ser votat Millor Àlbum de 2018 per UK Vibe, i triat pels Premis Mundials de Gilles Peterson (Millors àlbums de jazz). Els seus discos posteriors també han estat molt ben rebuts per la crítica i els fans. El quartet ha actuat per invitació a escenaris tan prestigiosos com Duc des Lombard, Paris Jazz Festival, We Jazz Festival, We Out Here Festival, Porgy & Bess, entre molts altres exemples.

Actualment, el seu quartet el formen Radomir Milojkovic (guitarra), Uros Stamenkovic (bateria) i Llorenç Barceló (òrgan Hammond). També lidera la banda Soul Jazz Explosion, amb la qual fa versions de clàssics del jazz com Pat Martino, Wes Montgomery i altres.

Muriel també és part de la Big Band Ciutat d’Eivissa i ha acompanyat a l’escenari a músics extraordinaris, des de Joachim Kühn a Molly Duncan, passant per Mark Vinci o Christian Lillinger, entre altres.

discos

Muriel Grossmann

Union

L'àlbum de jazz llançat per Muriel Grossmann en 2021, acompanyada per Radomir Milojkovic, Llorenç Barceló i Uros Stamenkovic
Escolta el disc

Muriel Grossmann

Quiet Earth

Treball publicat per Muriel Grossmann en 2020, amb Radomir Milojkovic, Gina Schwarz, Llorenç Barceló i Uros Stamenkovic
Escolta el disc

Muriel Grossmann

Reverence

Muriel Grossmann va gravar aquest disc en 2019, acompanyada pel seu quartet habitual ampliat amb l'organista Llorenç Barceló
Escolta el disc

Muriel Grossmann

Golden Rule

Temes vigorosos que s'alternen amb cadències de blues en aquest treball de jazz gravat per Muriel Grossmann i el seu quartet en 2018
Escolta el disc

Muriel Grossmann

Momentum

Disc qualificat pels crítics com a jazz espiritual, gravat pel quartet de Muriel Grossmann en 2017
Escolta el disc

Muriel Grossmann

Natural Time

Doble àlbum de jazz espiritual gravat en 2016 per Muriel Grossmann Quartet i reeditat en 2021
Escolta el disc

Vídeos

‘Elevation’ (Muriel Grossmann Quartet)

‘Alligator Bogaloo’ (Soul Jazz Explosion)

'African Call' (Muriel Grossmann Quartet)

'Earth Call' (Muriel Grossmann Quartet)