TOP

Vegeu tots els músics
Tango

Mano a Mano

Duo format per la cantant Eleonora Crispo i el guitarrista Mariano Olivera, amb un repertori de tangos que abasta des dels anys 20 als 80.

Mano a mano és un duo de tangos format pels argentins Eleonora Crispo (veu) i Maximiliano Castillo (guitarra), creat a l’estiu de 2022. Ja han realitzat concerts per diferents escenaris d’Eivissa i Formentera, i el seu repertori abasta des dels tangos clàssics dels anys 20 de Carlos Gardel fins als de finals dels 80, passant per totes les dècades intermèdies. Tots dos porten aquest gènere musical en la sang i l’interpreten amb un sentiment profund.

La cantant Eleonora Crispo, també coneguda com Elio Crispo, va néixer a Buenos Aires el 1976 i es va establir a l’Uruguai des dels 8 anys. Va ser criada des de llavors pels seus avis paterns i sobretot per l’àvia, que era gran amant del tango i sobretot de Carlos Gardel. Viu a Eivissa des de l’any 2000 i, encara que sempre li va apassionar la música, va començar a dedicar-se professionalment a ella el 2012. El 2018 va actuar i va gravar una balada de jazz per al curtmetratge ‘167 jours et 4 heures’, d’Alain Deymier, i en el mateix any va viatjar a Viena per a interpretar unes peces de tango, acompanyada pel gran pianista Elias Meiri. El 2019 va gravar el seu àlbum debut en els gèneres pop i soul, cantat en anglès i titulat I’m alive. El 2022 va formar el duo Mano a mano, enfocat completament al tango, acompanyada primer pel guitarrista Maximiliano Castillo i des de l’estiu de 2023 per Mariano Olivera.

Mariano Olivera va néixer en Lomas de Zamora, Buenos Aires, i és un músic format en la tradició del tango i la música sud-americana, encara que també ha realitzat incursions en el jazz, la bossa nova, el bolero i altres gèneres. Ha realitzat enregistraments i girat amb artistes de la talla d’Adriana Varela, Horacio Avilano, Luis Salines i Bernardo Baraj, entre altres. El 2009 es va traslladar a la ciutat de Barcelona, on exerceix com a guitarrista, arranjador i productor independent, col·laborant també amb La Strada, una empresa que organitza espectacles musicals per a hotels i creuers del nord d’Europa. Actualment es troba residint a l’illa. Viatja contínuament a l’illa per les seues actuacions amb Elio Crispo.

Vídeos

'Vuelvo al Sur' (Mano a Mano)

'Naranjo en flor' (Mano a Mano)

'Malena' (Mano a Mano)