TOP

Vegeu tots els músics
Tango

Mano a Mano

Duo impulsat per la cantant ‘rioplatense’ Eleonora Crispo amb un repertori de tangos que abasta des dels anys 20 als 80.

Mano a mano és un duo de tangos impulsat per la rioplatense Eleonora Crispo (veu). Actualment l’acompanya a la guitarra el seu compatriota Claudio César, encara que en el passat ho han fet altres guitarristes especialitzats en aquest gènere, com Maximiliano Castillo, Mariano Olivera o Marian Pellegrino.

Eleonora va crear aquest projecte l’estiu de 2022 i ja ha realitzat concerts a molts escenaris d’Eivissa i Formentera. El seu repertori abasta des dels tangos clàssics dels anys 20 de Carlos Gardel fins als de finals dels 80, passant per totes les dècades intermèdies. Porta aquest gènere musical en la sang i l’interpreta amb profund sentiment.

La cantant Eleonora Crispo, també coneguda com Elio Crispo, va néixer a Buenos Aires el 1976 i es va establir a l’Uruguai des dels 8 anys. Va ser criada des de llavors pels avis paterns i sobretot per l’àvia, que era gran amant del tango i sobretot de Carlos Gardel. Viu a Eivissa des de l’any 2000 i, encara que sempre li va apassionar la música, va començar a dedicar-se professionalment a ella el 2012. El 2018 va actuar i gravar una balada de jazz per el curtmetratge ‘167 jours et 4 heures’, d’Alain Deymier, i el mateix any va viatjar a Viena per a interpretar unes peces de tango, acompanyada pel gran pianista Elias Meiri. El 2019 va gravar el seu àlbum de debut amb gèneres com pop i soul, cantat en anglès i titulat I’m alive.

Claudio César, per la seua banda, és guitarrista, compositor i cantant. Va néixer a Buenos Aires el 1970, encara que viu a Barcelona des del 2003. Va començar la carrera artística al principi dels anys 90, en formacions de blues, rock i pop, bolcant-se en el tango, el candombe i altres músiques d’arrels llatines a partir de l’any 2000. Des de llavors ha acompanyat a cantants i nombroses orquestres per països tan dispars com l’Argentina, l’Uruguai, el Brasil, Xile, Espanya, França, el Regne Unit… En paral·lel, des de l’any 2007, ha construït una carrera com a solista, cantautor i docent de guitarra i tango dansa. Ha editat quatre discos i col·laborat en desenes produccions musicals i teatrals de diferents artistes i gèneres.

Vídeos

'Ventarrón' (Mano a Mano)

'Como dos extraños' (Mano a Mano)

'Volver' (Mano a Mano)

'Melodía de arrabal' (Mano a Mano)

'Malena' (Mano a Mano)