TOP

Vegeu tots els músics
Folk / Jazz

Leilah & Ramsés

La guitarrista i cantant novaiorquesa i el violinista cubà formen aquest duo, dedicat al folk i altres músiques del món.

Dos grans músics uneixen forces per a aquest duo. Es tracta de la cantant i guitarrista novaiorquesa Leilah Broukhim i del violinista cubà Ramsés Puente, que ofereixen un repertori basat en música folk, jazz i altres gèneres.

Leilah, cantautora i balladora de flamenc, es va criar a Nova York en una casa jueva-iraniana plena de música de tots els gèneres i racons del món. Després de graduar-se a la Universitat de Columbia amb una llicenciatura en Estudis de Cinema, l’any 2000 es va traslladar a Espanya impulsada pel seu amor a l’art flamenc i fins i tot a ha dirigit la seua pròpia companyia de ball. Va començar a tocar la guitarra el 2015 i poc després va escriure la seua primera cançó de folk americà. El 2020, Leilah va llançar quatre singles produïts per Fernando Vacas a Eureka Estudios (Còrdova) i el 2022 va treure el seu primer EP titulat The Curve. Actualment actua amb diferents grups de l’illa.

Ramsés Puente, per altra banda, és un prestigiós violinista establert a l’illa, al qual se’l pot veure actuar amb múltiples formacions. Es va llicenciar a l’Institut Superior d’Art de l’Havana, el 2004, en l’especialitat de Violí i Música de Cambra. Ha estat membre de nombrosos ensembles de formació clàssica i popular, i ha treballat amb el guitarrista espanyol Víctor Monje (Serranito), que va estar nominat al Grammy de flamenc. També ha participat en l’enregistrament d’àlbums de Silvio Rodríguez o Franck Fernández, entre altres. El 2005 es va traslladar a Espanya, on va ser becat per la Universitat de Salamanca, rebent així classes de violí barroc i música antiga. Ha participat en múltiples festivals amb grans figures de la música clàssica i des que viu a Eivissa és una figura imprescindible tant d’aquest gènere com del folk i el jazz.

Vídeos

‘September in Seville’ (Leilah Broukhim)

‘Ibizabel’ (Ramsés Puente)