TOP

Vegeu tots els músics
Blues

Guajiro Blues

Una de les formacions més potents del gènere, amb una banda integrada per Norberto Rodríguez, Massimo Turcatti i altres músics que van canviant

Guajiro és una de les formacions de blues més sòlides i potents de l’illa, amb músics professionals de llarga experiència. L’esquelet de la banda el formen el guitarrista solista cubà Norberto Rodríguez i el cantant i guitarrista rítmic uruguaià Massimo Turcatti, tots dos establerts a l’illa des de fa anys.

Sovent actuen en format duo, encara que en ocasions especials la banda s’amplia amb altres músics de l’illa, com els baixistes Laurent Barot o Aaron Puente, i el bateria Steve Edmonds, entre altres. Toquen alguns temes propis i moltes versions d’artistes llegendaris, que van des de Deep Purple a Jimi Hendrix, passant per Albert King, Joe Bonamassa, Eric Clapton o B. B. King. “Guajiro” és el nom que reben els pagesos cubans.

Norberto Rodríguez és un dels músics més prestigiosos d’Eivissa, on sobretot es dedica a tocar blues, després de molts anys al Teatre Pereyra amb el mític Blues Dave, del qual va heretar la guitarra acústica. Ha acompanyat durant una dècada a Juan Perro i actualment passa els hiverns girant per Europa tocant jazz, que és l’altre gènere que l’emociona. Tots els grans músics de l’illa han pujat a l’escenari amb ell, cosa que es considera un honor, i és mestre d’innombrables guitarristes. Turcatti, per la seua banda, destaca per la veu ronca, trencada i intensa, ideal per al blues, que complementa a la perfecció la depurada tècnica i el feeling de Rodríguez. Veure’ls en acció, fins i tot en el format més senzill, sempre constitueix un espectacle.

Vídeos

'That's Life' (Guajiro Blues)

Guajiro Blues (Santa Eulària)

Guajiro Blues (Can Jordi Blues Station)

‘The Thrill Is Gone’ (Guajiro Blues)

‘Big Blues Man’ (Guajiro Blues)