TOP

Vegeu tots els músics
Folk / Rock

Endèmics

Grup de folk rock amb temes propis en eivissenc, guanyador del concurs ‘Cançó de la Nit de Sant Joan’ el 2023 i el 2024.

Endèmics és un grup de folk rock eivissenc, amb un repertori propi de temes en català, format per Cristina Marí (veu i guitarra), Josep Cardona (guitarra), Inés Roig (baix) i Rafel Serra (bateria). Contràriament al que sol succeir, la formació es va originar arran d’una cançó. Va ocórrer el 2021, quan Josep, el guitarrista, va compondre una lletra amb la seua filla Nuria, sobre una música creada per ell mateix, i varen decidir presentar-la al concurs ‘Cançó de la nit de Sant Joan’, del Institut d’Estudis Eivissencs. Per a fer-la realitat, es va gravar una maqueta en la qual també van participar Jordi Llurba (veu), Andrés Coll (bateria) i el propi Josep (flauta, tambor, castanyoles i guitarra).

La cançó es deia ‘Illa de Bes’ i va ser seleccionada per a formar part del disc Flama (2022), amb les millors cançons presentades al concurs. Varen tornar a gravar-la a l’estudi professional de Can Savina (MP Music), amb el prestigiós productor Dennis Herman als controls, comptant amb l’ajuda de Marc Serra (guitarra i baix) i Rafel Serra (bateria), que van acompanyar a Jordi Llurba i Josep Cardona. Poc després es va llançar el videoclip.

Una vegada donat aquest primer pas, Rafel i Josep varen decidir donar continuïtat al grup i varen començar a buscar nous membres. Així va ser com, el 2022, es van sumar Cristina Marí i Salva Sanchís, amb els quals ja van protagonitzar els primers concerts de la banda, a Can Jordi Blues Station i a l’Auditori Caló de s’Oli, on es varen celebrar diferents actes organitzats per l’Institut d’Estudis Eivissencs.

Des de llavors, treballen en la creació d’un repertori propi, que ja els dona àmpliament per a gravar un àlbum. Han actuat en festes populars i el 2023 han guanyat el concurs ‘Cançó de la Nit de Sant Joan’, amb la cançó ‘Deixa anar’ (lletra i música de Cristina Marí), repetint el 2024 amb el tema ‘Si la mar’ (lletra de Iolanda Bonet i música de Jordi Cardona Serapio). El 2024, després de la marxa de Salva Sanchís a Gandia, s’incorpora com a baixista Inés Roig.

discos

Varios Artistas

Flama

Àlbum editat per l’Institut d’Estudis Eivissencs, amb una selecció dels 15 millors temes en català presentats al concurs Canço de Sant Joan 2021.
Escolta el disc

Vídeos

'Deixa anar'

'Illa de Bes'