TOP

Vegeu tots els músics
Pop / Soul / Tango

Elio Crispo

Vocalista i compositora d’origen argentí, establerta a Eivissa des de fa més de vint anys, dedicada al pop, el soul, el jazz i el tango.

Eleonora Crispo, Elio, és una de les cantants de tango més prestigioses d’Eivissa, encara que maneja altres gèneres musicals, com el pop, el soul i el jazz, i té gran capacitat per a la improvisació. Va néixer a Buenos Aires (1976), de pares uruguaians, encara que va tornar a l’Uruguai de petita, on es va criar amb l’àvia paterna, que es passava els dies escoltant a Gardel. Es va traslladar a Eivissa fa ja més de vint anys i, encara que sempre li ha apassionat la música, mai s’havia dedicat professionalment a ella. Va ser una qüestió de salut, un problema en la tiroide, la qual cosa li va empènyer a cantar perquè intuïa que a través d’això trobaria un camí per a reequilibrar la seua vitalitat, com finalment va aconseguir.

Va començar a dedicar-se professionalment a la música el 2012 i, el 2018, va actuar i va gravar una balada de jazz per al curtmetratge ‘167 jours et 4 heures’, d’Alain Deymier. En el mateix any, va viatjar a Viena per a interpretar unes peces de tango, acompanyada pel gran pianista Elias Meiri. En aquella època, però, interpretava sobretot pop i soul en anglès, submergint-se en la música amb tal intensitat que, el 2019, va gravar el seu primer àlbum, I’m alive. Constitueix un himne a la força interior, amb cançons de la seua creació que reflecteixen resiliència i mentalitat positiva. Va ser una època en la qual també va aprofundir en la improvisació amb la veu, gravant diversos treballs a l’estudi de Robert Arató.

Ja el 2022, es va ficar de ple en el tango empesa pels seus amics, que s’emocionaven quan els hi sentien cantar en petit comitè. A continuació, va fundar el duo Mano a mano, que avui en dia és un dels més habituals en els escenaris de l’illa, en el qual ella canta i el bonaerense Claudio César l’acompanya a la guitarra. A més, Elio és percussionista de tambor uruguaià de candombe, amb el qual sol actuar en esdeveniments privats.

discos

Elio Crispo

I’m alive

Amb aquest àlbum, l'avui cantant de tangos Eleonora Crispo va iniciar la seua carrera. Inclou set cançons de pop i soul en anglès, compostes per ella (2019).
Escolta el disc

Elio Crispo

The Unknown

Primer àlbum d'improvisació vocal i piano gravat per Elio Crispo i Robert Arató, en els estudis eivissencs Bluehill, el 2020.
Escolta el disc

Elio Crispo

New Beginning

Segon treball d'improvisació de la cantant Elio Crispo i el teclista Robert Arató, gravat en els Bluehill Studios d'Eivissa, el 2023.
Escolta el disc

Vídeos

'Como dos extraños' (Mano a mano)

‘I’m Alive’

‘Inside a Room’ (167 jours et 4 heures)