TOP

Vegeu tots els músics
Rock / Blues

Chris Lee

Virtuós guitarrista i cantant britànic, amb molts anys d’experiència als escenaris de l’illa i un estil que recorda a Jimi Hendrix i Stevie Ray Vaughn

El cantant i guitarrista britànic Chris Lee és famós per tocar a l’estil de Jimi Hendrix i Stevie Ray Vaughn. Va ser un músic molt popular als bars de Sant Antoni i altres escenaris de l’illa, des dels anys 90 fins a mitjan dècada passada, quan es va mudar novament a Anglaterra. Tots els que van freqüentar els carrers del West End als noranta el reconeixen pel seu mestratge amb la guitarra i l’aspecte d’indi siux que lluïa a l’escenari.

En l’última escapada a l’illa, a l’estiu de 2022, ha format una banda anomenada The Mojo stand, per actuar a diferents escenaris de l’illa, com el Festival Badia de Portmany o les festes de Sant Antoni. La composen el baixista Dennis Herman, el teclista Johnny Hocking i el bateria Javier Roig, amb els quals ofereix un repertori de clàssics del blues i el rock and roll.

Chris Lee ha passat diverses dècades tocant als escenaris eivissencs, però també ha actuat a llocs tan dispars com Munic, el Japó, Los Angeles o Anglaterra, i ha compartit taules amb artistes consagrats, com Jimmy Page, Robert Taylor, Ron Wood, Eric Burdon o Javier Vargas. Durant la seua etapa a Eivissa vàrem poder veure’l al costat de Blues Dave, Jon Michell, Norberto Rodríguez, Esteban Cabezos, Victor Gressely o Dennis Herman i, en els seus últims anys a l’illa, amb la banda Putumayo Project, impulsada pel popular cantant holandès ja mort, Rick DeVito.

Dennis Herman, el baixista i productor musical nord-americà que porta establert a l’illa des dels anys setanta, actua regularment amb multitud de grups de l’illa, com The Moonshine Band o Bluesmàfia, i va ser director tècnic dels famosos Estudios Mediterráneo de Sant Llorenç, on va produir discos per Judes Priest, Obús, La Frontera, Loquillo i molts altres.

El teclista i compositor britànic Johnny Hocking, que també actua en bandes com Bluesmàfia, viu a l’illa des dels vuitanta i va començar al seu país, tocant amb formacions tan interessants com Brewers Droop, precursora de Dire Straits, al costat de Mark Knopfler. També ha compost multitud de temes per a les festes de Manumission i ha estat director musical de The Drifters.

L’eivissenc Javier Roig, per altra banda, es va diplomar en bateria al Berklee College of Music (Boston) i ha tocat amb molts grups de l’illa, com Stone Corners, Kin Blau, Sa Talaia, Ibiza Jazz Big Band, Rels, The Soul Family Orchestra o Putumayo Project, on va coincidir gairebé deu anys amb Chris Lee. Actualment actua amb Fuel Pressure Regulator i Alamar.

Vídeos

‘Pride and Joy’ (Can Jordi)

‘Stay With Me’ (Can Jordi)

‘Cross Road Blues’ (Can Jordi)

‘With a Little Help from My Friends’ (Can Jordi)

Chris Lee & Friends (Formentera Guitars, 2011)

‘Tocarte’ (En directo - Ibiza)