TOP

Vegeu tots els músics
Metal

Badak

Banda metalera formada a Eivissa en 2019, amb quatre músics veterans del rock dur eivissenc

Potent banda eivissenca de nou hard rock metal creada a la localitat de Jesús en 2019 i integrada per un grup de músics veterans que han estat o continuen sent part de bandes importants de l’illa. El seu repertori combina ritmes frescos i contundents, amb parts melòdiques embolicades en sons d’ambient i samplers d’acompanyament.

Amb una posada en escena sòlida i una estètica moderna i atraient, sempre busquen gaudir cada segon sobre l’escenari, ja sigui a locals de poc aforament, a sales grans o a cel obert. Per a això, en tots i cadascun dels directes sempre busquen una reciprocitat d’energia amb el públic.

La veu és a càrrec de Roberto Samper, que també va ser cantant de Hetzmek, banda amb la qual va compartir escenari amb el guitarrista José Fernández en la primera dècada dels 2000. Amb aquest grup tots dos van actuar a sales de Barcelona tan populars com Apolo, Razzmatazz i Mephisto, sent finalistes del Emergenza Festival i participant en múltiples certàmens per tot el país. Roberto també va ser la veu del grup Croissant Dolls, que va guanyar diferents premis a Eivissa. José Fernández, a més de tocar la guitarra en Hetzmek, també va ser guitarrista de la banda Stone Corners.

La baixista, Pat Pardo, ha participat en nombrosos festivals nacionals i internacionals amb bandes anteriors. Una d’elles és la formació catalana Corelyn, amb projecció estatal i que es va alçar amb la victòria al concurs Planet Rox. Això li va permetre participar representant a Espanya al festival canadenc celebrat a Quebec. Un altre grup del qual ha format part és Vrademarkg, finalista del Metal Batlle 2016.

El bateria és Álex Costa, que com integrant del grup The Last Request va guanyar el concurs Sonorizarte 2014. Amb ella va actuar a festivals com el Costa de Fuego, compartint cartell amb bandes de la talla de Guns and Roses, Marilyn Manson o Opeth, entre altres. També forma part de MRC, banda liderada per Marc Riera (cantant eivissenc d’Azrael) i amb dos discos al mercat, i de Billy Flamingos, formació de rock amb nombroses actuacions en festivals nacionals.

El debut de Badak va tenir lloc al Can Rock Festival 2022, celebrat l’abril a es Canar, i ja treballen en la gravació del primer àlbum, de la mà d’Omar Gisbert de Magrana Studios.