TOP
Actualitat

La banda de rockabilly Tru-Desert Trio encapçala el cartell del VII Dave on my Mind

Després de l’aturada per la COVID-19, Sant Josep reprèn el memorial Dave on my Mind, un dels seus festivals més emblemàtics. Es celebrarà el diumenge 20 de novembre a la plaça de Sant Josep, amb una nova sessió diürna que arrencarà a les 12 del migdia i es prolongarà fins al voltant de les 18 hores, encara que la conclusió la determinaran els músics participants. Diversos food trucks, així mateix, es concentraran davant de la plaça de l’església per participar a l’esdeveniment, que organitzen l’Ajuntament de Sant Josep i MP Music Eivissa.

El cartell està encapçalat per Tru-Desert Trio, una potent banda de rockabilly arribada des d’Almeria i integrada per tres coneguts músics. A continuació, l’escenari quedarà a disposició dels molts amics de Dave Jeffs, Blues Dave, que podran participar en una jam session amb nombrosos artistes ja confirmats. Entre ells hi haurà Bluesmàfia i es Saligardos, Ras Smaila, Pere Vergés, Heritage, Albert Oliva Blues Trio i The New Young Polaks, encara que la crida segueix oberta i la llista anirà creixent en els propers dies.

Tru-Desert Trio és una de les bandes més representatives de la música d’arrels americanes d’Andalusia. La formen Pike Cavalero (veu principal i guitarra rítmica), Mario Cobo (guitarra elèctrica i veus) i Pepe Lee (contrabaix i cors). Junts mantenen viva la flama de la música que més els agrada i per la qual són coneguts: rockabilly, rock and roll i una mica de country, tot barrejat en una trituradora que s’inspira en els power trio sense bateria clàssics.

Pike Cavalero, madrileny de naixement, encara que criat a Cartagena i establert a Almeria, és ja un clàssic del rockabilly al nostre país, tant a la seua faceta com a cantant com a la de guitarrista. Ha publicat diferents àlbums amb el seu nom, acompanyat de bandes com The Gentle Bandoleros, i ha portat la seua música per escenaris de tot Europa, Mèxic i fins i tot Austràlia. També és enginyer de so i el seu estudi és un dels de referència a Andalusia.

El català Mario Cobo va emigrar al sol d’Almeria fa pocs anys, quan ja era un dels guitarristes de rockabilly consagrats i coneguts a tot el país. Abans havia estat solista en bandes tan conegudes com els Mambo Jambo, Nu-Niles, Kim Lenz o Loquillo, girant per tot Europa i Nord Amèrica. A més, és compositor i productor, amb cançons editades a Alemanya, el Japó, Suècia, Holanda i els Estats Units, entre altres països. També ha format part dels grups que acompanyen Sonny Burgess i Dj Fontana (bateria d’Elvis Presley), Billy Lee Riley, Janis Martin, Joe Clay, Glen Glenn o Dale Hawkins.

Pepe Lee, per altra banda, és un almerienc de soca-rel amb una llarga trajectòria a nivell nacional, que l’ha portat a ser reconegut com un dels contrabaixistes més populars a l’escena. Ha passejat l’instrument i la classe per festivals de tot el món, com el Nashville Boogie, Viva Las Vegas o Hemsby.

Amb aquest programa, el memorial Dave on my Mind arriba a la setena edició. El festival ret homenatge a Dave Jeffs (Oxford, 1945 – Eivissa, 2013), més conegut com a Blues Dave, famós cantant, harmonicista i guitarrista britànic, que va arribar a l’illa a finals dels anys 70, establint-se al municipi de Sant Josep . Dave es va convertir en un dels músics més estimats i admirats entre la comunitat d’artistes d’Eivissa i va exercir com a mestre per a molts joves, obrint-los l’univers del rock and roll i el blues.

Dave Jeffs. Foto: Monica Cioccoloni

Després de mitja vida tocant als bars de l’illa, va morir l’agost del 2013 per una afecció cardíaca. La sensació d’orfandat que va deixar darrere seu va ser tan intensa que els músics de l’illa, liderats per un dels millors amics de Dave, Miquel Prats Botja (MP Music Eivissa), van decidir crear un festival per rendir-li homenatge i contribuir a les despeses derivats de la seua mort.

La primera edició del festival va tenir lloc el 28 de setembre del 2013, també a la plaça de Sant Josep. Es va convertir en un macroconcert on van participar trenta bandes i artistes de l’illa. A les sis edicions celebrades fins ara havien participat altres bandes de fora, com Blas Picón & The Junk Express, Suitcase Brothers, Chino & The Big Bet, Lluís Coloma Trio o Johnny Big Stone.

D’entre els grups d’Eivissa que han passat per l’escenari es poden destacar Bluesmàfia i es Saligardos, The Moonshine Band, Uncle Sal, Pere Vergés, The Frigolos, Norberto Rodríguez Trio, Glenn Marples Band, Ras Smaila o Keep a Rockin’, entre molts altres.