TOP
Actualitat
Joan F. Ribas

Endèmics torna a guanyar el concurs Cançó Nit de Sant Joan!

‘Si la mar’, un poema de Iolanda Bonet inclòs en el seu llibre ‘Crits de Mar’ i ampliat per l’autora a petició del grup Endèmics amb una nova estrofa, amb música del guitarrista del grup, Josep Cardona Serapio, ha guanyat l’edició de 2024 del concurs Cançó Nit de Sant Joan, que organitza l’Institut d’Estudis Eivissencs.

Amb la decisió del jurat, Endèmics es constitueix com l’única banda o artista que aconsegueix emportar-se el premi en dos edicions seguides, després que l’any passat l’obtingués també amb la cançó ‘Deixa anar’, de Cristina Marí, vocalista del grup. L’IEE lliurarà també dos accèssits als temes finalistes ‘L’octava meravella’, de Juanjele, i ‘Terra’, de Miquel Tur.

La cançó guanyadora es presentarà el pròxim 23 de juny a les xarxes socials i en la Festa de la Nit de Sant Joan, que es celebrarà a Santa Gertrudis, organitzada per l’IEE al costat de diferents associacions d’aquesta localitat.

“Volem destacar l’elevada qualitat dels temes que han concursat i, sobretot, celebrar i agrair la bona acollida entre els artistes d’Eivissa i Formentera. S’hi han presentat més de vint cançons originals, inèdites i en català. Han participat més de trenta músics, alguns d’ells en solitari i altres integrats en grups d’estils ben diversos. És per tot això que l’entitat espera repetir aquesta iniciativa en els pròxims anys, tractant de dinamitzar, així, el panorama musical en català a les nostres illes”, ha apuntat l’IEE a través d’una nota de premsa.

Endèmics és un grup de folk rock eivissenc, amb un repertori propi de temes en català, format per Cristina Marí (veu i guitarra), Josep Cardona Serapio (guitarra), Inés Roig (baix) i Rafel Serra (bateria).