Torna la festa de sa Xíndria a Can Berri, amb The Rosemary Family i Dr. Trapero
6 setembre / 21:00 h - 23:30 h
La tradicional Festa de sa Xíndria que tots els estius organitza el bar Can Berri, al costat de la plaça de Sant Agustí, també forma part del programa de festes de la localitat. En aquesta ocasió els grups convidats són les bandes locals The Rosemary Family i Dr. Trapero, que oferiran un espectacle de rumba, rock, funky i altres gèneres. Pots descarregar el programa complet de les festes de Sant Agustí en aquest enllaç.
The Rosemary Family, trio de rumba i rock
Banda fundada pels germans Mario i David Romero, procedents d’Almagro (Ciudad Real), que primer varen fundar The Rosemary Brothers i, en establir-se a l’illa, després de tocar durant alguns anys per carrers, parcs i restaurants de Madrid i Londres, es varen canviar el nom per The Rosemary Family.
Varen arribar a Eivissa just abans de la pandèmia i a la banda se’ls ha sumat recentment Alfonso H. Morillas, amb el qual actuaran a Can Berri. Tots dos germans canten i Mario toca la guitarra espanyola electrificada, mentre que David interpreta el caixó flamenc, deixant-li el baix a Alfonso. Interpreten un estil ‘garrapater’, que oscil·la entre el funky, la rumba i el rock.
Dr. Trapero, la festa de la música
El grup Dr. Trapero és considerat un de les més festius d’Eivissa, encara que va néixer a Metro de Madrid, de la mà de David Lorenzo i Alfonso Hernández Morillas (també a The Rosemary Family), tots dos cantat i tocant la guitarra. Quan uns anys després es varen traslladar a viure a Eivissa, el projecte va viatjar amb ells, ampliant-se a altres músics de l’illa. L’actual formació suma als dos músics originals el bateria Luis R. del Cerro i el baixista Luis Iglesias, component un quartet que fusiona diversos estils sense encasellar-se, com a rock, swing, música balcànica, rap i fins i tot cobla.
Els seus directes, d’entre els més explosius de l’illa, empenyen al públic a ballar i riure’s, amb unes cançons repletes d’humor. Les lletres, de fet, es caracteritzen per convertir el quotidià de la vida en un drama o una comèdia, provocant que el públic se senti identificat amb elles i les coregi.