TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Clàssica / Folk

La música del Cor des Cubells i Aires Formenterencs, per a la festa del Carme

16 juliol / 20:00 h - 23:30 h

Aires Formenterencs. Foto: Joan F. Ribas

La festa del Carme és el dia gran de la localitat des Cubells. Després de la missa, la processó i l’espectacle de ball pagès a la plaça, l’activitat es traslladarà al tancó pròxim, on actuaran el Cor des Cubells i el mític grup de folk pitiús Aires Formenterencs.

El grup, creat a l’illa de Formentera el 1989, sol actuar en format trio i el formen Xumeu Joan (veu, guitarra acústica, flauta i tambor), Xico Ferrer (veu i guitarra espanyola) i Santi Marí (veu, llaüt i castanyoles), tots ells fundadors de la banda. A vegades se’ls suma també Miquel Brunet als teclats, així com altres músics. Varen actuar per primera vegada en una festa privada celebrada al popular restaurant ‘El Gallo de Oro’, on varen compartir escenari amb Tomeu Penya, encara que la seua aparició oficial va tenir lloc al camp de futbol de Formentera, compartint cartell amb Manolo Escobar.

Després d’Uc constitueix el grup de folk pitiús més important i amb una producció discogràfica més extensa. La seua música és netament mediterrània i part de la base instrumental, musical i literària tradicional de l’arxipèlag. Els elements inspiradors del seu repertori són els naturals de la seua illa: la mar, la sal, la terra, la gent… A partir d’instruments tradicionals com les castanyoles, el tambor, la flauta i l’espasí, fusionats amb uns altres més moderns, han forjat un so molt personal.

El 1990 Aires Formenterencs van gravar a Palma ‘Visc a Formentera’, cançó que amb el temps s’ha convertit en himne d’aquesta illa. El grup, a més, ha publicat diversos treballs de llarga durada, com Mots i acords per penyora (1991), Rosa, mar i falcia (1993), Pàgines enrere (1997), Illa Endavant (2004), Ombres de llum (2010), Aniversaires (2011) o Mar entre terres, el més recent, gravat el 2020, i que pot gaudir-se a les principals plataformes de música per streaming.

Consulta el programa complet de les festes del Carmen en aquest enllaç.

Concert gratuït
Informació del músic
Aires Formenterencs
Envia l'esdeveniment als teus amics
Cartell Festes del Carme
Mapa