TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues / Rock

Concert d’Alejandra Burgos & The Soul Connectors, en el Mercat de Sant Josep

17 agost / 11:30 h - 13:00 h

Tots els mesos, David Barona, talentós bateria asturià establert a Eivissa des de fa anys, porta a la illa a algun gran músic del circuit de blues. En aquesta ocasió ha fet possible que torni la cantant Alejandra Burgos i, a més, ho fa amb una potentíssima banda nova, Alejandra Burgos & The Soul Connectors. La formen ella a la guitarra acústica i a la veu, el gran guitarrista madrileny Pablo Sanpa a l’elèctrica, el gegant baixista Christian Morana i el propi David Barona a la percussió. Amb aquesta formació porten un repertori centrat en la música afroamericana, amb un so contundent de rock and roll i grans clàssics de blues i rhythm and blues.

Alejandra és una cantant, guitarrista i compositora argentina establerta a Mallorca, amb una trajectòria més que notable. Entre les seues experiències més destacades, ha exercit de telonera de Bryan Adams i The Foreigner l’estiu passat, i abans ho va ser també de Anastacia, Alice Cooper i Michael Schenker en les seues respectives gires. També ha obert esdeveniments per a Gloria Gaynor i Maceo Parker, Bill Evans i Robert Cray, i ha pogut compartir escenari amb Marc Storace (Krokus) a duo. L’any 2021 va formar part del Salto Natale Circus Show, a Suïssa, amb Rolf Knie i Dimitri Monstein.

La seua música s’inspira en artistes com Etta James, Ruth Brown, Janis Martin, Elvis Presley, Janis Joplin i The Beatles, entre altres. El 2018 va llançar el disc Out of my Blue, que va presentar a països com l’Argentina, Espanya, França, Anglaterra, Alemanya, Suïssa i els Estats Units. Abans havia llançat The Things I’ve Done (2014) I Acoustic Sessions (2017), i amb el grup FYRE Missy Powerful (2015). L’any passat va publicar també un EP, It could be the one. Alguns dels seus senzills més celebrats els han produït Josh Dion a Brooklyn, Nelson Pombal a l’Argentina, Sylvestre Etienne i Julien Osty a França i Jaunito Makandé i Víctor Tugores a Espanya.

Pablo Sanpa. Foto: Joan F. Ribas

Pablo Sanpa, per altra banda, és un dels guitarristes de referència a l’escena madrilenya de música negra. La seua versatilitat li ha portat a estils tan variats com reggae, rock, swing, jazz, funk, new soul i fins i tot hip hop, encara que el seu terreny favorit és el blues. Ha treballat tant en estudi com en gires amb artistes internacionals, de la talla de Lou Marini (membre fundador de The Blues Brothers), Gene Taylor (pianista de T-Bone Walker), Fabulous Thunderbirds, The Blasters, James Harman, Eddie. C. Campbell, Guitar Crusher, Kirk Fletcher, etcètera. També ha acompanyat en gires a artistes nacionals com Julián Maeso, Red House, Aurora García, Vinila Von Bismark, Silvia Super Star, Cosmosoul, Reyes del KO, Frank T, El Langui, Myriam Latrece, etcètera.

Christian Morana. Foto: Joan F. Ribas

Christian Morana també resideix a Madrid i és un dels fixos dels locals de blues de la ciutat. Acompanya a innombrables guitarristes, entre ells, Martín Burguez i César Crespo, amb els quals sol viatjar a Eivissa durant les seues gires per l’illa. Fins i tot va formar part de la banda Martín Burguez & El Club del Jump, a l’Argentina. A més d’actuar amb grans mestres del blues, com Jimmy Burns, James Bolden, Tia Carroll i Slam Allen, entre altres, realitza una important labor de producció discogràfica, audiovisual i de concerts, sempre vinculada al blues.

David Barona. Foto: Joan F. Ribas

David Barona, prestigiós percussionista, és actualment endorser de la marca de plats Diril Cymbals. Ha tocat, girat o gravat amb músics de repercussió nacional i internacional, com Macaco, Vargas Blues Band, Steve Hunter (Lou Reed, Alice Cooper…), La Mississipí, Norberto Rodríguez Trío, John Jagger… Ha portat a Eivissa a músics de blues com Mingo Balaguer, José Luis Pardo, Martín Burguez, Blas Picón, Betta Berodia, Iker Piris, Txaco Jones, Alberto Burguez, Luis Fuente, Dylan Bishop, Luis Regidor, etcétera, a més dels tres socis que en aquesta ocasió tendrà al costat d’ell a l’escenari.

Concert gratuït

Lloc

Zona vianants Ajuntament de Sant Josep
Carrer de Pere Escanellas, s/n. Sant Josep + Mapa de Google
Informació del músic
David Barona
Envia l'esdeveniment als teus amics
Mapa