TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues

Blues de primera amb Mingo Balaguer & Pablo Sanpa, a Can Jordi

8 d'abril de 2023 / 13:00 h - 15:00 h

Com sol ocórrer cada segon dissabte del mes, torna el millor blues a la Station de la mà de David Barona, el gran bateria asturià establert a Eivissa. Amb ell han actuat músics com Martín Burguez, Betta & Sanpa, Iker Piris, Alberto Burguez, Luis Fuente, César Crespo, José Luis Pardo, Blas Picón, Víctor Sánchez o Gastón Marchesani, entre altres. Tots ells són grans noms del circuit nacional de blues. En aquesta ocasió, els convidats són l’harmonicista i cantant Mingo Balaguer i el guitarrista Pablo Sanpa.

Joan F. Ribas

Mingo Balaguer porta més de 30 anys sobre els escenaris i té 17 discos editats que avalen la seua experiència com armonicista i cantant de blues, no sols al nostre país, sinó fora de les nostres fronteres. Va ser membre de la llegendària Caledonia Blues Band durant deu anys, amb la qual va actuar al costat de músics tan llegendaris com Johnny Winter, Charlie Musselwhite, Magic Slim o Hubert Sumlin, i al llarg de la seua carrera musical ha tingut el privilegi de tocar amb altres tan coneguts com Carey Bell, Gary Primich, Sugar Ray Norcia, Kenny Neal, Jr. Mischo, Bruce Ewan, Miguel Ríos, Raimundo Amador, Bobby Radcliff, Charlie Sayles, Paul Lamb, Jerry Portnoy, Sherman Robertson, Otis Grand i Lurrie Bell.

Porta moltíssims anys treballant com a músic freelance i també ha tingut l’oportunitat d’actuar en festivals de blues i esdeveniments musicals a nombrosos països com els Estats Units, Alemanya, França, Indonèsia, Geòrgia, Luxemburg i Bulgària, entre altres. Actualment és endorser de Hohner harmòniques i de micròfons i accessoris Harpsound.

Mingo & Sanpa

Pablo Sanpa, per altra banda, és un dels guitarristes de referència a l’escena madrilenya de música negra. La seua versatilitat li ha portat a estils tan variats com reggae, rock, swing, jazz, funk, new soul i fins i tot hip hop, encara que el seu terreny favorit és el blues. Ha treballat tant en estudi com en gires amb artistes internacionals, de la talla de Lou Marini (membre fundador de The Blues Brothers), Gene Taylor (pianista de T-Bone Walker), Fabulous Thunderbirds, The Blasters, James Harman, Eddie. C. Campbell, Guitar Crusher, Kirk Fletcher, etcètera.

També ha acompanyat en gires a artistes nacionals com Julián Maeso, Red House, Aurora García, Vinila Von Bismark, Silvia Super Star, Cosmosoul, Reyes del KO, Frank T, El Langui, Myriam Latrece, etcètera.

Mingo & Sanpa, a més, van ser seleccionats per a representar a Espanya en el concurs europeu Blues Challenge, que es va celebrar a Suècia l’any passat. Cada vegada que comparteixen escenari demostren el perfecte domini que tenen del llenguatge del blues. En les seues actuacions es mouen dins del west coast blues, encara que també es decanten per l’ona elèctrica de Chicago o del jump blues. Al costat de David Barona a la percussió, segur que faran les delícies del públic més exigent.

Concert gratuït

Lloc

Can Jordi Blues Station
Carretera Eivissa-Sant Josep kilómetro 8
Sant Josep de sa Talaia, 07830 España
+ Mapa de Google
971 800 182
Envia l'esdeveniment als teus amics
Mapa