TOP
Actualitat

Concert de Swingin Tonic per a promocionar ‘Sant Josep és Musica’ a Fitur

Ahir va començar a Madrid una nova edició de la Fira Internacional de Turisme (Fitur), on la música en viu torna a exercir un paper essencial en la promoció del municipi que desenvolupa l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia. El moment més destacat d’aquesta acció serà un concert que oferirà la banda local Swingin Tonic, una de les que més concerts registren a l’any i d’actualitat pel recent llançament del seu primer àlbum, Va Sonando.

L’actuació de Swingin Tonic tindrà lloc aquest dissabte, primera jornada en què la fira ja està oberta al gran públic. Serà a partir de les 15,30 hores, a l’estand d’Eivissa, en el pavelló 9 del recinte madrileny de congressos IFEMA. L’ajuntament de Sant Josep també ha actualitzat el vídeo promocional de Sant Josep és Música incorporant noves imatges, com, per exemple, les dels concerts sorpresa que l’artista Leiva va oferir en el municipi l’estiu passat a ses Boques i Platja d’en Bossa.

Swingin Tonic actuarà en format quartet, amb Claudia Otelli a la veu, Iván Pacheco a la guitarra, Txumari García al contrabaix i Nacho Aschei a la trompeta. La banda destaca per la qualitat del seu repertori, que oscil·la entre el swing, el jazz i el blues, amb versions de temes clàssics italians, americans, francesos i espanyols, als quals es sumen les seues pròpies cançons, i una estètica vintage impactant.

La música en viu i el turisme MICE (meetings, incentives, conferences and exhibitions) constitueixen els dos grans pilars en què es basa enguany la promoció turística de l’Ajuntament de Sant Josep. Demà divendres, a les 11 hores, l’Ajuntament també ha organitzat una trobada amb periodistes especialitzats en viatges i MICE, que tindrà lloc en el restaurant de cuina eivissenca Sa Brisa, situat al costat del madrileny parc del Retiro. Ja han confirmat l’assistència més d’una desena de representants d’importants mitjans de comunicació.

Cal recordar que la iniciativa Sant Josep és Música, impulsada pel Consistori, ha promocionat a través de la página web i els seus perfils en les xarxes socials més de 1.200 concerts al llarg de 2023, organitzats tant per institucions públiques en recintes municipals com per locals privats, la qual cosa suposa un 20% més que l’any anterior.

Stand Eivissa (FITUR 2024)

“El notable increment registrat l’any passat entorn a la música en viu reflecteix, sens dubte, la seva excel·lent salut a Sant Josep de sa Talaia, ja que cada vegada hi ha més establiments que aposten per aquesta manera de promocionar l’oci i la cultura, amb l’objectiu d’oferir un valor afegit als seus clients”, ha declarat l’alcalde de Sant Josep, Vicent Roig, qui ha destacat també “la promoció de l’economia local” que es duu a terme des del Consistori a través del “suport als grups autòctons”. “D’aquesta manera afavorim la professionalització de les bandes locals, gràcies a l’augment de la demanda en els diferents locals del municipi, la qual cosa a més ajuda a allargar la temporada”, ha dit.

Roig ha afegit que, des de l’Ajuntament, també es treballa per a “donar a conèixer i promoure” instal·lacions de primer nivell, com l’Auditori Caló de s’Oli, amb capacitat per a 240 persones i que es troba a escassos 10 quilòmetres de l’aeroport, “on celebrar tot tipus d’esdeveniments culturals, congressos i reunions d’empreses, que ajuden a desestacionalitzar el turisme en el municipi i a l’illa, juntament amb els locals d’oci”. Aquesta defensa de la música com a part de l’ADN josepí i una forta aposta per la gastronomia i promoció de MICE “són les propostes que defensam enguany a Madrid, ja que a Sant Josep tenim la sort de comptar, gràcies al nostre bon temps tot l’any i a un entorn patrimonial i ecològic únics, amb una àmplia gamma d’activitats a l’aire lliure”.