TOP
Actualitat

Concert de ‘Muerdo’ aquest dissabte a Caló de s’Oli, dins de la seua gira nacional

Pascual Cantero, més conegut com ‘Muerdo’, és un dels músics de més èxit del panorama nacional. Aquest dissabte, 23 de juliol, el públic d’Eivissa té l’oportunitat de viure la seua música al Festival Badia de Portmany, dins de la gira estiuenca que li està portant per escenaris de tot el país. La cita tindrà lloc al recinte exterior de l’Auditori Caló de s’Oli, a partir de les 21 hores.

‘Muerdo’ (Múrcia, 1988) pujarà a l’escenari per desplegar una coctelera de ritmes al costat de la badia. El cantautor, que fon els aires llatins amb la rumba i altres músiques més urbanes i contemporànies, sempre amb un marcat accent personal, va llançar nou disc l’any passat, ‘La sangre del mundo’, després de protagonitzar una antologia en 2020 amb les cançons més destacades dels seus àlbums anteriors, en la qual van participar músics de la talla de Rozalén, El Kanka, Perotá Chingó, Amparanoia, Esteman, Guitarricadelafuente, Miguel Campello, Mr. Kilombo, Lamari, Tarque o Juanito Makandé, entre altres. També ha actuat per escenaris de tota Amèrica llatina i ha format part del cartell de grans festivals, com Arenal Sound o Vinya Rock.

Com és habitual, el públic també podrà gaudir de la presència dels food trucks de Fun & Trucks, amb menjar de carrer del món, i dues impactants exposicions de fotografia: ‘Road to Synesthesia’, amb imatges de concerts de Joan F. Ribas, i ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, una mostra digital de diversos autors que podrà contemplar-se a través de diverses pantalles instal·lades a l’exterior del recinte.

Festival Badia de Portmany

Cal recordar que l’objectiu del Festival Badia de Portmany és vincular la cultura i la música amb la protecció de la naturalesa, conscienciar a través de l’art sobre la necessitat de protegir el medi marí i els seus ecosistemes, i oferir un programa d’es-pectàcles que atregui al públic de la badia i de tota l’illa a aquest nou recinte, que precisament es va posar en marxa amb la primera edició del certamen. L’organitzen l’Ajuntament de Sant Josep, Fun & Trucks i Salvem Sa Badia de Portmany.

Per aquesta segona temporada ja han passat artistes com el grup internacional de jazz Tony Tixier Trio; Martirio, Raúl Rodríguez i altres artistes que formaren part del programa de les Jornades Flamenques de Caló de s’Oli, el famós grup andalús O’Funk’illo i la banda local Hostal Pascual.

Pròximament, rebrà als grups locals Sönic (30 de juliol) i Los Bichos del Espacio (6 d’agost); Kamobii, un duo compost per Mo Brandis, dels londinencs Incógnito, i B. Munro (13 d’agost); una altra banda local encara per definir (20 d’agost); la cantant Ángela Cervantes (3 de setembre), i Amparanoia (10 de setembre), com a colofó i fi de festa.