TOP
Actualitat

Torna Projecte Mut!

El grup eivissenc Projecte Mut, creat el 2005 pel cantant David Serra i el multiinstrumentista i productor Joan Barbé, ha anunciat a través de les seues xarxes socials que planeja tornar als escenaris per a celebrar el 15 aniversari de l’inici de la seua trajectòria discogràfica, que va començar el 2009 amb el llançament de l’àlbum Poèsica.

El popular grup, el més important de quants han interpretat cançons en dialecte eivissenc del segle XXI, amb un repertori de més de 70 temes i sis àlbums a l’esquena, ha llançat el següent missatge:

“Ara fa cinc anys que vàrem fer es nostro darrer concert abans d’una aturada indefinida de tota sa nostra activitat com a Projecte Mut des que començàrem el 2005. Durant tot aquest temps han passat moltes coses, pandèmia mundial inclosa, però mai hem deixat de rebre un immens carinyo per sa vostra part.

Mos agradaria celebrar que es compleixen 15 anys des que vam iniciar sa nostra trajectòria discogràfica, que a dia d’avui donam per finalitzada, amb sis àlbums d’estudi publicats i un repertori de més de 70 cançons, amb un retorn puntual a sa nostra activitat dalt es escenaris. Perquè com dèiem, notam es vostro ànim, i també perquè mos ve de gust.

I mos apeteix fer-ho a sa nostra terra, s’illa d’Eivissa, on vàrem nèixer, on vàrem crèixer i d’on hem tret tants moments d’inspiració i de nits inoblidables amb tots valtros.

No sabem quants concerts farem ni quin serà es darrer, però sabem que volem fer-ne i que hi estau tots convidats i convidades, així que us hi esperam amb moltes ganes de veure-us de nou”.

Al llarg de la seva trajectòria, Projecte Mut va realitzar múltiples actuacions per Balears, Catalunya i altres zones, arribant a publicar sis àlbums d’estudi: Poèsica (2009), Corda i poal (2011), Col·lecció de Satèl·lits (2013), Idò (2014), 10 anys i bons (2016) i La vida rima (2019). Encara que la columna vertebral de la banda la conformen David Serra i Joan Barbé, durant la seua trajectòria s’han envoltat de grans músics per als espectacles en directe, com el compositor, director d’orquestra i violinista Fran J. Cogollos, els bateries David Adán i Joan Carles Marí, el guitarrista Omar Alcaide o el baixista Frederic Torres, entre molts altres.

Algunes de les seues cançons més celebrades són ‘Junts’, que va ser la cançó de l’estiu de TV3 i Catalunya Ràdio, la seua versió de ‘Jo tenc una enamorada’, ‘En Voler’, ‘Illa’, ‘Sa lluna damunt Formentera’, ‘Van Der Decken’, ‘No t’estim’, ‘Pa’ o ‘L’hort’. Projecte Mut ja és, sense cap dubte, una part essencial de la història artística de l’illa i un dels projectes més celebrats de música en eivissenc.