TOP
Actualitat

‘Sant Josep és Música’, en els metros de Madrid i Barcelona

Coincidint amb la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que se celebra a Madrid del 19 al 23 de gener, l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha programat una campanya amb la música com a protagonista, que il·lustrarà els túnels de Metro en diverses estacions de Madrid i Barcelona. El cartell té dos formats (2 x 2 i 2 x 1 metres) i el protagonitza un dels músics més reconeguts del municipi de Sant Josep: Soulman Sal.

Aquest artista, líder de la banda Uncle Sal i establit a Sant Jordi, apareix retratat pel fotògraf de la mateixa localitat, Joan F. Ribas, durant un concert, tocant la guitarra Gibson Els Paul. Utilitzant aquesta potent imatge com a base, l’artista Marcos Torres ha creat una impactant il·lustració en negre i daurat que durant la setmana de FITUR romandrà a les estacions d’Ibiza i Tribunal del metro de Madrid, i també a la del Passeig de Gràcia de Barcelona.

El cartell també inclou un codi QR que enllaça amb aquesta web, de manera que els viatgers d’aquestes ciutats descobreixin fins a quin punt la música protagonitza l’agenda cultural del municipi de Sant Josep de sa Talaia. És important subratllar que el programa de concerts que es desenvolupa en el sud d’Eivissa, tant en locals privats com en festivals públics, constitueix un dels productes estrella de l’illa en aquesta edició de FITUR.

Soulman Sal és un dels músics més habituals i la seua banda, Uncle Sal, és convidada amb freqüència als principals festivals del país especialitzats en rock americà. Ha publicat quatre àlbums i l’últim, Darken My Door, va ser llançat fa tan sols un parell de mesos. Diferents revistes especialitzades i portals d’Internet el qualifiquen com un dels principals grups de rock americà del país.

Joan F. Ribas, per altra banda, és considerat un dels fotògrafs especialitzats en música en viu més prestigiosos de l’illa. Les seues imatges han estat objecte de diferents exposicions i llibres. L’últim, Can Jordi: 10 anys de revolució cultural, es va publicar a l’estiu de 2020.

L’il·lustrador Marcos Torres juga amb la mitologia pop i ha exposat la seua obra a Eivissa, Madrid, Santiago, Castelló, Mallorca, Lleó, Brighton, Londres, Stuttgart, Hamburg o Copenhaguen, a més de protagonitzar reportatges en els principals mitjans de comunicació relacionats amb art i tendències.