TOP
Actualitat

Projecte Mut i una Flower renovada protagonitzen les festes de Sant Josep

Aquest matí s’ha presentat a la plaça de Sant Josep el programa de les festes patronals el programa de les festes patronals, que com és habitual arriba carregat de música, amb diferents propostes que, sens dubte, convertiran la localitat en la més febril de l’illa durant aquestes dates immediatament anteriors a la Setmana Santa. Com a plats forts, el retorn als escenaris de Projecte Mut, una cosa que els seus seguidors portaven anys reclamant-lis, i una Flower Power renovada, amb dos escenaris i una potent ambientació hippy al voltant de l’Ajuntament, on actuaran els ja mítics Smoking Stones, entre altres.

En la presentació han intervingut l’alcalde, Vicent Roig, que ha destacat “l’emocionant de veure com el poble continua mantenint viva la tradició de les festes i que aquesta s’estén, a més, entre els nouvinguts i els nostres vesins”, i la regidora de Festes, Isabel Castellar, que ha agraït “l’entrega i el treball incessant de totes les associacions i grups, sense els quals seria impossible poder presentar un programa tan complet i tan divers”. Diversos representants d’aquests col·lectius han estat presents, igual que els músics de Projecte Mut, David Serra i Joan Barbé.

David Serra & Joan Barbé (Projecte Mut)

Les festes de Sant Josep començaran dijous que ve, 14 de març, a les 20 hores, amb la lectura del pregó a càrrec de Toni Pujolet, president de l’associació de jubilats i una persona molt carismàtica de la localitat. La jornada continuarà amb una torrada de sobrassada i l’actuació de la banda Eivissurfers, que amb els seues covers de rock and roll posaran al públic a ballar. La banda està composta per Albert Oliva (veu i guitarra), Diego Aires (baix) i Danilo Martínez Boerr (bateria), que comptaran amb la col·laboració especial de Yeshe Ryser (veu i teclats).

El dissabte, 16 de març, torna la Flower Power josepina amb tota mena d’atractius i, previsiblement, tornarà a omplir el poble fins als topalls. Es farà un gran esforç en decoració hippy, hi haurà gent disfressada i la marxa serà sense parar. El festival es trasllada a la zona per als vianants al costat de l’Ajuntament, on s’instal·laran dos escenaris: un al carrer de Es Galliner i un altre a la nova plaça enfront de la farmàcia. En aquesta última actuaran els dj’s Jordi Cardona i Javi Box (20 hores) i els Smoking Stones (22,30 hores), la famosa banda tribut als Rolling Stones, vella coneguda entre els rockers de Sant Josep, que ja va armar un gran renou en l’edició de 2008 d’aquesta festa, en aparèixer sobre una plataforma enmig de l’avinguda que creua el poble.

Flower Power 2023. Foto: Joan F. Ribas

Mentrestant, al carrer d’Es Galliner començarà el dj Ric Jazzbo (20 hores), que no donarà concessió a una altra música que no sigui hippy, i després sortirà a l’escenari el trio de rockabilly The Metrallas (21 hores). Abans, a la tarda, a partir de les 17,30 hores, es celebrarà també una festa miniflower per als més petits. L’esdeveniment es prolongarà fins a ben entrada la matinada, ja que després dels concerts tornaran a actuar els dj’s.

Smoking Stones

El plat fort del programa de les festes de Sant Josep s’ha reservat per al dia del patró, el 19 de març, amb el primer concert de Projecte Mut (21 hores), després del celebrat anunci de la seua tornada als escenaris a continuació d’una aturada de cinc anys. Abans actuarà el potent duo de música llatina Calle Boogaloo (19,30 hores). La festa acabarà amb un Correfoc a càrrec dels ‘Demonis, els mals esperits’, a les 23 hores. Cal recordar que Projecte Mut va néixer el 2005 i el varen impulsar el cantant David Serra i el multiinstrumentista Joan Barbé. Al llarg dels seus 15 anys de música ininterrompuda varen triomfar en totes les regions de parla catalana i també en festivals de fora del país. Varen publicar sis àlbums i algunes cançons, com ‘Illa’, ‘En Voler’, ‘L’Hort’, ‘En la nit artificial’ o ‘Pa’, continuen sent autèntics himnes per a la gent eivissenca. Serra i Barbé sempre s’envolten d’una banda de grans músics, entre els quals figuren Frank J. Cogollos (violí), Antonio Amores (baix), Xico Bufí Verro (instruments tradicionals), David Adán (bateria) i Raúl Moya (acordió).

Calle Boogaloo. Foto: Joan F. Ribas

Dins del programa de festes, el divendres 22 de març torna a celebrar-se una altra edició, la 14ª, del popular festival Correbars, on els bars del poble ofereixen tapa i canya, vi o refresc. Com sempre, en aquests establiments hi haurà bandes tocant en viu. Els establiments que de moment ja s’han sumat a aquesta edició són Can Bernat Vinya, 60 Grados Gastrobar, Centre de Majors de Sant Josep, Can Riku, Es Galliner i Bar Granola.

La Banda P de La Re-pera

Al dia següent, el dissabte 23 de març, té lloc la segona edició de ‘Polp a s’olla!’, el concurs de frita de polp en el qual participen diferents collas. La festa gastronòmica es complementa amb un ampli programa de música, amb Hostal Pascual (14 hores), The New Young Polaks (16 hores), Dj José Díaz (18 hores), La Banda P de La Re-pera (20 hores), procedent de Madrid i amb un repertori de covers molt de revetlla, i Animal Dj’s (22 hores).

A més, hi ha prevists diversos concerts de música coral i molts altres actes i esdeveniments dels quals informa puntualment el programa de festes, que pot descarregar-se a través d’aquest enllaç.