TOP

Vegeu tots els músics
Rock

Sam de Lara

Projecte personal del multiistrumentista Samuel de Lara, amb diversos formats, a través del que ret homenatge als clàssics del rock.

Sam de Lara és el projecte personal del multiinstrumentista Samuel de Lara, un dels músics més inquiets de l’illa, col·laborador de multitud d’artistes i organitzador de jam sessions en locals del nord de l’illa, com Lidia’s o Es Birra. Amb aquest projecte, ofereix covers de clàssics del rock dels anys 60, 70 i 80, des de Neil Young a Chuck Berry, passant per Jimi Hendrix, The Beatles o The Rolling Stones. A vegades estén el repertori fins als 90, incorporant temes de Ben Harper, John Mayer, Pearl Jam o Foo Fighters. Encara que sempre rendint-los tribut amb una interpretació suau, sense estridències.

Sam de Lara compta amb múltiples formats, tant en solitari com a duo, trio i quartet. Encara que maneja nombrosos instruments, com la percussió, els teclats, el baix, la guitarra i fins i tot la flauta, amb aquest projecte canta i toca les sis cordes. Solen acompanyar-lo Ivan Frydlewsky (guitarra) i Ran Pérez (baix), amb els quals també comparteix escenari com a teclista en la banda Shakatribe, així com el prestigiós percussionista Juan Dellerba (bateria).

Samuel va aprendre guitarra clàssica en el conservatori de música de Còrdova, on va donar curs a la seua passió artística i va arribar a tractar-se amb músics de la talla de Tomatito, Vicente Amigo, la família Amador o Jorge Pardo. Fa alguns anys es va traslladar a l’illa i es va convertir en xef, reservant-se la música com afició, encara que sense deixar de col·laborar amb artistes locals com les cantants Catherine Taylor i Nell Skakespeare, o els instrumentistes David Barona o Txumari García, sempre a les cordes, els teclats o la percussió. Fa algun temps, en veure’s obligat a actuar com a cantant per alguna substitució, va descobrir que el públic i els locals en els quals actuava continuaven reclamant la seua presència, iniciant aquest projecte com frontman, el 2022, ja dedicant-se 100% a la música. Actualment també treballa en composicions pròpies, que anirà incorporant al xou. Actua sobretot per la zona nord de l’illa, ja que viu a es Figueral, encara que de tant en tant baixa al sud a oferir algun concert.

Vídeos

'Good love is on the way', John Mayer cover (Sam de Lara)