TOP

Vegeu tots els músics
Llatina

Ricardito Rivera

Mestre de la música cubana resident a Eivissa, amb diferents formats d’espectacle a base de salsa, boleros i altres gèneres llatins, on canta al costat de grans músics.

Ricardo Ernesto Rivera, ‘Ricardito’ (Baracoa, Cuba, 1944), és una de les estrelles cubanes supervivents dels temps del mític Buena Vista Social Club de l’Havana i un dels grans mestres de la música tradicional d’aquest país que resideixen a Eivissa. Un artista de cap a peus a qui acompanyen nombrosos compatriotes que també viuen a l’illa. Per ells, actuar al costat d’aquest veterà cantant constitueix un honor i un privilegi.

Ofereix diferents bandes i formats amb músics de la talla dels pianistes Omar Guzmán i Samuel Pérez, el guitarrista Norberto Rodríguez, els percussionistes Eribertho Cruz i Néstor Luis Morales, el contrabaixista Aaron Puente, el trompetista i percussionista Eugenio Pérez Guitián o el bateria Andreas Fernández, entre molts altres. El seu estil, que ell denomina ‘Rumbahavana’, com el popular conjunt fundat el 1955 pel pianista Joseíto González, oscil·la entorn d’estils com el bolero, la guaracha, el chachachá, el son, la conga i, per descomptat, la salsa, entre altres. Ha gravat múltiples treballs i més recentment ha col·laborat amb el dj, percussionista i productor Juan Soul (Calle Boogaloo).

Vídeos

‘Mi negra’ (Ricardito & Juan Soul)

‘Amor por ti’

Ricardito y Los Latinos

Ricardito (Teatro Pereyra)

Ricardito y su grupo latino