TOP

Vegeu tots els músics
Jazz / Funky / Rock

Joan Barbé

Un dels músics més prestigiosos d’Eivissa, amb una llarga experiència com a multiinstrumentista, compositor, arranjador i productor per a multitud de bandes i també amb una carrera en solitari

El que Joan Barbé (Eivissa, 1984) ha aconseguit com a músic professional, malgrat la seua joventut, només pot qualificar-se com a espectacular i tot indica que acabarà sent un dels músics més importants en la història d’Eivissa, si no el més gran, tant en la faceta com instrumentista, com en la de productor, compositor i arranjador. Maneja la bateria, la guitarra i el baix amb virtuosisme i toca molts altres instruments.

Encara que el veim sovent com a guitarrista amb Joven Dolores i Canallas del Guateke, entre altres bandes, així com a les caràtules de les dotzenes de discos que ha produït des de Magrana Studios, també el recordam per tres iniciatives fonamentals en la història de la música eivissenca: Ressonadors, amb la qual ha reinventat el folk local al costat del seu amic i soci Omar Gisbert, reconvertint-lo en un fenomen de masses a l’estil del que va fer Uc en el seu moment; Projecte Mut, amb el qual va aconseguir idèntic resultat amb noves cançons cantades en eivissenc pel seu amic David Serra, aconseguint un èxit transcendental a Balears i Catalunya; i Statuas d Sal, la banda de pop rock més valorada i reconeguda d’Eivissa en les últimes dècades, en la qual es va integrar de molt jove.

També l’hem vist debutar en la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa sent un nen, acompanyar com a adolescent a músics tan importants com Dave Jeffs, Kym Mazelle, Amar Sundy o Mico Weavers, formar la banda Gaia amb quinze anys, col·laborar mil vegades amb Iván Doménech, convertir-se en el músic més jove a actuar a l’Eivissa Jazz Festival, tocar al costat d’artistes com Coque Malla (Los Ronaldos) o Carlos Segarra (Los Rebeldes) als seus xous per l’illa o fins i tot actuar amb la banda de rock virtuós Güru. El seu currículum, en definitiva, és interminable.

En paral·lel a tot això, ha emprès una carrera en solitari que en 2013 el va portar a gravar el seu primer àlbum, Alter Ego, un treball instrumental en el qual va enregistrar tots els instruments (guitarra, baix, bateria i teclats). El 2021 va arribar Quorum, un disc amb una instrumentació excepcional i acolorida, també pràcticament instrumental, on ja va comptar amb una nodrida selecció de músics professionals amics.

Té la seua pròpia formació, Joan Barbé Group, amb la qual interpreta aquests temes en viu a la guitarra i de la qual solen formar part músics molt prestigiosos de l’illa, com Rafael Garcés (piano i saxo), Aarón Puente (baix), Joan Carles Marí (bateria), Vicent Tur (trombó) i Santiago Ramírez (trompeta).

discos

Joan Barbé

Alter Ego

Primer treball instrumental del músic eivissenc Joan Barbé, gravat en 2013 i en el qual ell mateix grava tots els instruments i s'ocupa de la producció
Escolta el disc

Joan Barbé

Quorum

Segon treball instrumental de l'artista eivissenc Joan Barbé, gravat en 2021, en el qual compta amb la col·laboració d'un extraordinari equip de músics
Escolta el disc

Vídeos

‘Quorum’

‘Chromazone’

‘Alter Ego’