TOP

Vegeu tots els músics
Jazz / Folk

Eribertho Cruz

Prestigiós cantant i percussionista cubà establert a Eivissa, que ha portat la seua salsa a escenaris de mig món

El cantant i percussionista cubà Eribertho Cruz és un dels músics de salsa més prestigiosos d’Eivissa. Ha actuat en els millors establiments de música en viu de l’illa, com l’antic Teatre Pereyra, i alguns dels millors dj’s del món han fet sessions amb la seua percussió i veu com a ingredient principal, entre ells Roger Sánchez. Ofereix concerts en petit format, però també posseeix una potent banda de salsa, Alma Cubana, formada per altres grans músics establerts a l’illa.

Fill d’una família humil del camp cubà, de nen ja va marxar a estudiar intern a l’Escola Vocacional d’Art de Pinar del Río i des de llavors s’ha dedicat a la música, començant la seua carrera amb Valle Son, grup emblemàtic de l’illa del Carib. Té una àmplia experiència professional amb grups musicals a Cuba, França, Suïssa i Espanya, i ha participat en múltiples festivals de salsa, a ciutats com París, Cannes, Marsella, Roulon, Niça, Sere, Hyeres, Andorra… També ha compartit escenari amb artistes tan excepcionals com Cesaria Evora, Los Van Van, Sargento García i molts altres.

Eribertho es va enamorar d’una eivissenca i per això resideix a l’illa des de 2005, on, a més d’actuar a discoteques i tot tipus d’escenaris, imparteix cursos de percussió de manera privada i també per a nens a escoles públiques. En 2019 va publicar el disc Alma Cubana.

discos

Eribertho Cruz

Alma Cubana

Espectacular producció de música cubana del cantant i percussionista Eribertho Cruz, amb la participació de grans músics del gènere
Escolta el disc

Vídeos

‘Alma Cubana’ (Eribertho Cruz)

Eribertho Cruz y alma cubana

‘Vamos’ (Megablast featuring Eribertho Cruz)

‘Sushisamba Dubai’ (Megablast featuring Eribertho Cruz)