TOP

Vegeu tots els músics
Pop / Rock

Contraband

Quartet de versions de pop i rock internacional, format per un grup de músics de llarga trajectòria.

Contraband és un d’aquests grups que neixen per pura passió, per la necessitat de gaudir fent música en viu. Actualment el formen Juan Carlos Tur (veu principal i guitarra), Phillipe Durel (veu i guitarra solista), Vicent Planells (baix) i David Adán (bateria), i reneix a la fi de 2023 després de dos anys d’absència dels escenaris eivissencs, amb alguns canvis entre els seus integrants. Com abans, però, ofereixen un repertori de temes de pop i rock internacional dels anys 60, 70 i 80, entre els quals no falten versions de Eagles, Creedence Clearwater Revival o Elvis Presley.

El grup va néixer el 2014, de la mà de diferents músics molt experimentats que es van unir a altres nouvinguts. Al principi era un quintet, amb Juan Carlos Tur a la veu i a la guitarra, Juanjo Cardona a la guitarra solista, Vicent Planells a la guitarra rítmica, Jaume Albertí al baix i Toni Coronado a la bateria. Aquest últim, que es convertiria en percussionista de Quin Delibat, Pardals i Ultraghosts, va ser substituït després per Paco Navas i ara s’ocupa dels timbals David Adán (Sandy Valey, Banda de Sant Antoni…). Albertí, per la seua banda, havia tocat en diferents grups de Mallorca i es va jubilar de la formació el 2021. Juanjo Cardona, també havia estat part de nombroses bandes de l’illa, com So de Nit.

Els novençans eren Juan Carlos Tur i Vicent Planells, músics aficionats que van passar a fer directes a través de Contraband. El grup també ha tingut veus femenines al llarg de la seua història, com Alejandra Rodríguez, Tonia J. o Rocío Fernández. El seu últim fitxatge, Philippe Durel, és un consumat guitarrista i cantant, que ha viscut professionalment de la música en països com França o els Estats Units, i que resideix a l’illa des de fa anys.