TOP
Vegeu tots els locals
Sala de concerts

Robert Arató Estudio

Aquest espai diàfan de Benimussa acull totes les setmanes trobades artístiques, oberts a tothom, on la improvisació juga un paper essencial

L’estudi del pintor Robert Arató, famós per els seus mars i galàxies d’estil hiperrealista i els llenços abstractes, s’ha convertit en un punt de trobada imprescindible de l’avantguarda artística internacional, on convergeixen les forces creatives de l’illa. Aquesta petita i lluminosa instal·lació, annexa a una casa pagesa, exerceix també com la seu dels Bluehill Studios i de l’Ibiza Art Union.

A l’estudi es realitzen trobades regulars totes les setmanes, a les quals assisteixen artistes i músics residents a l’illa, i altres de fora que passaven per allí. El nivell, a vegades, és sorprenent. En ells s’interpreta una música lliure i intuïtiva, portant a l’espectador i a l’intèrpret cap a un agut sentit de presència i escolta total. A més, es fan exposicions d’art, performance, recitals, teatre, tertúlies, es menja, es beu… Aquestes reunions estan obertes a tothom i en elles es convida a participar a tot aquell que actuï de manera autèntica i sense preconceptes. Constitueixen una interessant alternativa a l’oferta cultural convencional, perquè tenen com a objectiu obrir la ment dels assistents i desenvolupar una cultura progressiva i inclusiva.

L’estudi es troba a la finca Can Prim, als afores de Sant Josep, a la vall de Benimussa, a un minut amb cotxe del poble. Un gran bosc mediterrani, una era pagesa i altres elements rurals envolten la seu de Art Union. Els esdeveniments acaben en una fascinant nit estrellada, sense contaminació lumínica, que realça l’emotivitat de la trobada.

Robert Arató, en definitiva, ha reunit una autèntica comunitat musical i ofereix una experiència d’art alternatiu entorn del seu estudi. Té un dels millors pianos de concert que hi ha a l’illa i entre els seus llenços han gravat discos grans mestres del jazz, com Christian Lillingers, Joachim Kühn o Muriel Grossmann. Fins i tot el propi Arató ha realitzat un disc al piano, dedicat a Bach.

L’Ibiza Art Union es va fundar en 2014 com una institució pública sense ànim de lucre, amb l’objectiu d’unir les forces creatives d’Eivissa i respondre a les demandes dels continus canvis demogràfics i l’evolució social de l’illa. Proporciona una infraestructura cultural que encarna els estàndards internacionals per als creatius i amants de l’art. Entre els seus objectius, figuren organitzar i patrocinar esdeveniments a Eivissa i a tot el món, construir i mantenir un centre de documentació públic i establir contactes amb altres associacions.

Vídeos

‘Ocean improvisation’ (Estudio de Robert Arató)

‘Sand improvisation’ (Estudio de Robert Arató)