TOP

‘La constelación de la Saeta’, el nou vídeoclip de Los Aurora

Los Aurora, la banda barcelonina de flamenc contemporani en la qual milita el músic de Sant Josep Joan Carles Marí, acaba de llança un nou vídeoclip: ‘La constelación de la Saeta’, en el qual la formació exhibeix tots els seus punts forts: un ritme extraordinari, potent veu flamenca i l’embruixament de les coreografies.

Los Aurora neix en 2016 arran d’un encàrrec del Auditori de Barcelona. Sota els auspicis d’Enric Palomar, en els seus inicis la formació navega entre el flamenc i el jazz, Lorca i Falla, Dante i Pedrell, lo tradicional i lo contemporani. En 2017 la formació grava el seu primer disc, Aurora (Taller de Músics), gràcies al qual recorren múltiples escenaris nacionals i internacionals. Amb la seva particular fusió d’estils, toquen a festivals i sales a Corea, el Canadà, Xile, Hongria, Alemanya, Israel, Polònia, Islàndia o Rússia, a més d’Espanya i França. Gràcies al rodatge del seu espectacle, el grup va enriquint el seu estil i incorporant elements d’electrònica o rock al repertori.

En 2018 són escollits per obrir el Festival Ciutat Flamenco i per a actuar a la gala inaugural de la fira internacional WOMEX. En 2019 recorren la península gràcies a la selecció de la banda en convocatòries de AIE i Girando por Salas. La banda comença 2020 viatjant al Canadà i Xile, però a causa de l’emergència sanitària mundial s’ajornen diversos compromisos previstos per a la resta de l’any: Nova York Flamenco Festival, al Lincoln Center, Mont-real Jazz Festival, Jazzahead! o Primavera Sound PRO, entre altres festivals importants.

Aprofiten l’aturada de concerts per a centrar-se en la producció del seu segon àlbum d’estudi ‘La Balsa de la Medusa’, que s’ha gravat a foc lent durant un mes i mig, treballant mà a mà amb l’enginyer i productor Gerard Porqueres. El disc comptarà amb col·laboracions de Chicuelo, Mario Mas, Tarta Relena i El Niño de Elche, i poemes en llengua castellana, gallega, italià i grec clàssic. ‘La Balsa de la Medusa’ veurà la llum al llarg de 2022 i ‘La constelación de la Saeta’ forma part d’ell.

La banda, a més, ha actuat en diferents ocasions a escenaris de l’illa, com per exemple el Centre de Cultura Can Jeroni. Els integrants de Los Aurora són: Pere Martínez (cant), Max Villavecchia (piano), Javier Garrabella (baix elèctric) i Joan Carles Marí (bateria), acompanyats al ball de José Manuel Álvarez o Pol Jiménez.

Web: http://losaurora.com/