TOP
Vegeu tots els festivals

Dave on my Mind

Festival homenatge al ‘bluesman’ Dave Jeffs, mort en 2013, on participen músics de tota l’illa i de fora

Data
Tardor
Lloc
Plaça de Sant Josep
Com arribar
Xarxes

Carteles

I Dave on my Mind

daveonmymind poster_page-0001

II Dave on my Mind

DAVE ON MY MIND cartell 19-09_page-0001

III Dave on my Mind

III Dave on my Mind

IV Dave on my Mind

IV Dave on my Mind

V Dave on my Mind

V Dave on my Mind

VI Dave on my Mind

VI Dave on my Mind

VII Dave on my Mind

WhatsApp Image 2022-11-10 at 2.08.42 PM

Dave Jeffs (Oxford, 1945 – Eivissa, 2013), més conegut com Blues Dave, va ser un cantant, harmonicista i guitarrista britànic, que va arribar a l’illa a la fi dels anys 70, establint-se en el municipi de Sant Josep. Dave es va convertir en un dels músics més estimats i admirats entre la comunitat d’artistes d’Eivissa i va exercir com a mestre per a molts joves, obrint-lis l’univers del blues.

Després de mitja vida tocant en els bars de l’illa, va morir l’agost de 2013 per una afecció cardíaca. La sensació d’orfandat que va deixar va ser tan intensa que els músics de l’illa, liderats per un dels millors amics de Dave, Miquel Prats Botja, van decidir crear un festival per fer-li un homenatge i contribuir a les despeses derivades de la seva defunció.

La primera edició del festival va tenir lloc el 28 de setembre de 2013 a la Plaça de Sant Josep, amb un macroconcert en el qual van participar trenta bandes i artistes d’Eivissa. En total s’han celebrat sis edicions, l’última en 2019, en la qual també han participat bandes de fora, com Blas Picón & The Junk Express, Suitcase Brothers, Chino & The Big Bet, Lluís Coloma Trio, Johnny Big Stone i Tru-Desert Trio.

D’entre els grups d’Eivissa que han passat pel seu escenari poden destacar-se Bluesmàfia i és Saligardos, The Moonshine Band, Uncle Sal, Pere Vergés, The Frigolos, Norberto Rodríguez Trío, Glenn Marples Band, Ras Smaila o Keep a Rockin’, entre molts altres.

Organitzen MP Music, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Josep i nombrosos músics de l’illa.

En aquest enllaç pots conèixer la història de Blues Dave.

Vídeos

Ras Smaila (II Dave on my Mind)

Chris Lee (II Dave on my Mind)

Can Raia (I Dave on my Mind)